Een doorlopend krediet

Een van de verschillende soorten leningen waar je voor kunt kiezen is het doorlopende krediet. Er zijn eigenlijk weinig smaken waar je uit kunt kiezen. Het gaat om het doorlopende krediet, de persoonlijke lening en de roodstandfaciliteit. Ook zijn er nog leningen welke gekoppeld zijn aan je woning, zoals het WOZ krediet en een tweede hypotheek. Het is belangrijk om hierin de juiste keuze te maken. De verschillen kunnen voor een groot voordeel of nadeel zorgen in de toekomst. Het is daarom beter en belangrijk om jezelf goed bekend te maken met de verschillende mogelijkheden en soorten leningen welke er op de markt zijn.

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is het beste te vergelijken met een roodstand regeling bij de bank. Het is iets wat veel mensen al hebben. Het doorlopend krediet is echter niet gekoppeld aan je lopende rekening, maar is een afzonderlijke rekening. Van hier kun je geld opnemen tot een specifiek minimum. Het is de kredietlimiet. De kredietlimiet kun je niet overschrijden. Meer mag je niet opnemen.

Waarom voor een doorlopend krediet kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar flexibiliteit dan is het goed om voor een doorlopend krediet te kiezen. Het is mogelijk om het te gebruiken voor het aankopen van een wasmachine, voor een vakantie en ook voor een auto. Het is mogelijk om het geld eigenlijk voor veel zaken te gebruiken. Daarnaast is het ook nog zo, dat u het niet hoeft te gebruiken. Je kunt het dan als een appeltje voor de dorst gebruiken. Wanneer je het nodig hebt dan is het mogelijk om het op te nemen. Wanneer je het niet nodig hebt kost het ook niets.

De nadelen van een doorlopend krediet

Natuurlijk heeft alles zo zijn voordelen en nadelen. De belangrijkste nadelen van een doorlopend krediet zijn de onvoorspelbare rente. De rente kan hoger en lager worden. De rente kan hoger worden en ook lager. Het is echter vervelend om een hoge lening te hebben waarbij de rente omhoog gaat en dan ook de maandlasten.

Een ander nadeel is, dat je zelf de vrijheid hebt om het geld op te nemen. Het maakt eigenlijk niet uit waarvoor je het geld wilt gebruiken. Daarom is het ook verleidelijk om het geld gewoon op te nemen.

Wat kost een doorlopend krediet?

Natuurlijk moet het geld terugbetaalt worden wat u opneemt voor een doorlopend krediet. Het is echter ook zo, dat er andere kosten zijn. De geldverstrekker of bank zal namelijk ook rente rekenen over het opgenomen geldbedrag. Het is de vergoeding voor het lenen van het geld. Het is erg normaal en ook logisch.

Er zijn verschillende manieren om deze rente en de aflossing te doen. Er zijn banken en geldverstrekkers welke een percentage rekenen van de maximale hoofdsom. Bijvoorbeeld een, anderhalf of twee procent. Wanneer het gaat om een lening van tienduizend euro dan moet je dus 100 euro, 150 euro of 200 euro betalen iedere maand. Wanneer je geen geld hebt opgenomen dan is het nul natuurlijk.

Er zijn daarnaast ook nog de rente-leningen. Je betaalt dan alleen de rente over het opgenomen deel van het krediet. Je betaalt dan geen aflossing. Je moet zelf dan zorgen voor het aflossen van de lening. Kun je die verantwoordelijkheid aan?

De kosten van een doorlopend krediet zijn

We hebben net al de financiële gevolgen besproken: de maandlasten. Er zijn bij het afsluiten van een doorlopend krediet verder geen afsluitkosten of andere kosten. Het kan zijn, dat bij een hypothecair doorlopend krediet wel een hypotheekakte moet hebben. Hier kunnen dan wel kosten voor gelden. Het is echter zo, dat de meeste doorlopende kredieten zonder een hypothecaire zekerheid afgesloten worden.

De alternatieven van een doorlopend krediet

Wil je liever wat anders afsluiten dan een doorlopend krediet? Dan is het goed om een persoonlijke lening af te sluiten. Hierbij heb je meer zekerheid over de maandlasten en de einddatum. Je mist echter duidelijk de vrijheid en flexibiliteit van het doorlopende krediet.

Waarvoor kun je het geld gebruiken?

Het geld is eigenlijk overal voor te gebruiken. Het is mogelijk om het geld op te nemen en te gebruiken voor een vakantie, nieuwe meubels, een motor, auto, verbouwing en ook voor een wasmachine, tv of andere handigheid. Het is goed om te weten, dat er eigenlijk weinig tot geen beperkingen zijn. Het is fijn om die vrijheid te hebben en om volop te genieten van de mogelijkheden van een doorlopend krediet.

Waar sluit je een doorlopend krediet af?

Het is mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten bij een bank, tussenpersoon of rechtstreeks op het internet. De voordelen en de nadelen?

De bank

Het is mogelijk om bij je eigen bank een doorlopend krediet af te sluiten. In vergelijking met de andere twee opties betaal je hier de meeste rente. Ook is het zo, dat je vaak een minder hoog geldbedrag kunt lenen.

Een tussenpersoon

Het is ook mogelijk om een tussenpersoon in te schakelen. Hier kun je meerdere geldverstrekkers met elkaar vergelijken. Het is prettig om hier gebruik van te maken. Het is dan mogelijk om een geldverstrekker te kiezen welke niet alleen de laagste rente kan bieden. Het is dan ook mogelijk om een geldverstrekker welke de laagste maandlasten kan bieden of de meest hoge leensom op basis van een inkomen. Het is goed om de verschillende opties met elkaar te vergelijken en te bekijken. De tussenpersoon kan vervolgens het juiste advies bieden om de beste lening voor jouw situatie te kiezen.

Het internet

Er zijn veel mogelijkheden en opties. Wanneer je de materia van leningen en kredieten goed beheerst is het mogelijk om hier ook de juiste keuze bij te maken. Het is mogelijk om de juiste keuze maken online. Online kun je zonder tussenkomst van derden alles zelf regelen. De kosten zijn laag en de mogelijkheden zijn ook zeer goed te noemen.

Kies het juiste doorlopende krediet!

Het is belangrijk om zelf de best mogelijke optie te kiezen om een doorlopend krediet af te sluiten. Er zijn vele mogelijkheden. Ontdek de opties en zie hoe ook jij binnen de kortste keren een goed doorlopend krediet kunt krijgen.