Een krediet of lening oversluiten

Het is goed om te kijken naar de mogelijkheden om geld te besparen. Het kan door zuiniger om te gaan met je geld. Denk hierbij aan het verzamelen van de coupons voor kortingen bij de supermarkt. Het kan ook het veranderen van het energiecontract zijn, het alles in een pakket of bijvoorbeeld een andere dienst in huis. Het is echter ook mogelijk om te kijken of je minder geld kunt betalen voor je hypotheek of leningen. Het is dan mogelijk om iedere maand geld te besparen. Zeker wanneer je ze hebt afgesloten toen de rente nog hoog was, is het nu mogelijk om een besparing te realiseren.

Een goedkopere persoonlijke lening

Het is goed om naar de mogelijkheden te kijken van een goedkopere persoonlijke lening. Het is mogelijk om de lening goedkoper te maken door hem over te sluiten naar een lagere rente. Wanneer de rente lager is, is het mogelijk om de lasten te verlagen. Het is ook mogelijk om de persoonlijke lening goedkoper te maken door de looptijd te veranderen. Het zijn twee opties om een goedkopere persoonlijke lening te krijgen. Het is goed om naar de opties te kijken en om zo een betaalbare lening te krijgen.

Een doorlopend krediet goedkoper maken

Veel mensen denken, dat een doorlopend krediet niet goedkoper kan. Het is logisch, dat je zo denkt. Het is namelijk zo, dat een doorlopend krediet een flexibele rente kent. Een doorlopend krediet kent een flexibele rente, waardoor het dus automatisch goedkoper zou moeten worden. Het is niet helemaal waar.

Een doorlopend krediet wordt afgesloten met afspraken. Zo kan het zijn, dat je een procent, anderhalve procent of twee procent moet betalen iedere maand over de maximale hoofdsom. Het is dan mogelijk om de maandlasten te verlagen door van een twee procent lening naar een één procent lening te gaan. Ook kun je naar een rentekrediet gaan, waarbij je alleen rente betaald. Je betaalt dan veel minder en de kosten zijn dus een stuk lager. Het is zo mogelijk om lagere maandlasten te krijgen. Wel zo prettig.

Al je leningen oversluiten naar een geheel

Veel mensen hebben een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, een creditcard, een winkelkaart en mogelijk nog een andere lening. De leningen lopen allemaal los van elkaar en bij de ene betaal je nog meer aan rente dan bij de andere lening. Het is goed om te weten, dat je de leningen kunt samenvoegen. Het is niet alleen gemakkelijker om de leningen zo betaalbaar te houden. Het is zo ook mogelijk om het in een keer te betalen. Het is mogelijk om minder te gaan betalen en om het jezelf gemakkelijker te maken. Het is goed om hier van te genieten.

Het is vaak een hele eenvoudige manier om de maandlasten te verlagen en om hier dus gebruik van te maken.

Zie welke opties er zijn

Er zijn volop opties om minder maandlasten te betalen. Het is goed om hier met een open vizier naar te kijken. Alleen dan is het mogelijk om daadwerkelijk te ontdekken of je een besparing kunt maken. Een adviseur kan je hierbij helpen. Ook is het mogelijk om zelf een goed overzicht te maken van de verschillende leningen welke je al hebt en hoe je hier mogelijk een besparing kunt maken.

Wie kan je helpen?

We zeiden het al: een adviseur kan je helpen. Ook kun je het zelf doen door naar de verschillende mogelijkheden te kijken van de leningen die je hebt en de alternatieven welke hiervoor mogelijk zijn.