Een persoonlijke lening

Het kan voorkomen, dat door een vervelende situatie je opeens geld nodig hebt. Het is niet leuk soms. Het kan echter voorkomen, dat je een wasmachine, droger, koelkast, vaatwasser of vriezer nodig hebt. Het zijn zaken waar je eigenlijk niet omheen kunt. Het kan ook voor een auto zijn, een fiets, een computer, laptop of zelfs een telefoon. Veel van deze zaken zijn vandaag de dag noodzakelijk geworden. Het is dan dus ook minder erg om er een lening voor af te sluiten. Vandaag de dag zijn de rentes trouwens ook nog eens heel erg laag. Waarom zou je dan niet een lening afsluiten?

Kies niet voor een afbetalingsplan in de winkel

Er zijn vaak meerdere mogelijkheden om een lening af te sluiten. Een lening in de winkel afsluiten kan tegenwoordig ook steeds vaker. Het zijn echter vaak leningen welke erg prijzig zijn. Het klinkt interessant om je bankstel, tv, bed of koelkast in termijnen te betalen. Weet echter, dat het ook een stuk prijziger en duurder is. Het is daarom beter om hier niet voor te kiezen. Weet wat er allemaal mogelijk is in het land der leningen. Het is belangrijk om te weten, dat je ook voor een persoonlijke lening kunt kiezen. Het is dan mogelijk om een veel lagere rente te betalen. Hierdoor kun je meer aflossen en daardoor is het dan ook mogelijk om sneller klaar te zijn met de lening. Wel zo prettig. Toch?

Uitgesteld betalen? Uitgesteld duur!

Een andere optie welke je vaak krijgt is om een jaar lang geen rente te betalen. Wanneer je zeker weet, dat je het in dat jaar ook kunt betalen is het een optie. Het is echter belangrijk om hier heel zeker van te zijn. Wanneer je namelijk niet na een jaar de lening afbetaald zal je geconfronteerd worden met een hoge rente. Dan wordt het vaak nog moeilijker om de lening af te betalen. Je moet nu immers aflossing en rente betalen. Het is dus belangrijk hier rekening mee te houden. Het is beter om direct te kiezen voor een lening met een lage rente, bijvoorbeeld de persoonlijke lening, om zo direct (gedwongen) te starten met aflossen.

Waarom voor een persoonlijke lening kiezen?

De grootste voordelen van een persoonlijke lening zijn de vaste rente en de zekerheid van het moment van aflossen. Je krijgt een plan waarbij duidelijk is wanneer je de laatste termijn rente en aflossing betaald. Het is goed om hiervoor te kiezen, zodat je weet wanneer je klaar bent met de hele lening.

Bij een persoonlijke lening staat de rente vast voor de hele looptijd. Wanneer de rente plotseling stijgt is dat geen probleem. Het is dan zo, dat jouw rente gelijk blijft. Je kunt onbezorgd zijn, dat je niet opeens meer moet gaan betalen.

Wanneer de rente daalt heb je trouwens pech. De rente blijft dan ook gelijk. Het risico van hogere rentelasten is echter uitgesloten. Een prettig gevoel.

De nadelen van een persoonlijke lening

Het grootste nadeel van de persoonlijke lening is het gebrek aan flexibiliteit. Je kunt niet ineens weer een deel opnemen van wat je al hebt afgelost. Je moet eerst alles aflossen om een nieuwe lening af te sluiten.

Wat kost een persoonlijke lening?

De maandlasten van een persoonlijke lening zijn hoger dan die van het doorlopende krediet. Hier heb je meer vrijheid om zelf geld op te nemen en in te lossen. In veel gevallen betaal je hier een veel lagere aflossing in de maand. Hierdoor lijkt het dus een qua maandlasten aantrekkelijker lening. Je hoeft immers iedere maand minder te betalen. Uiteindelijk zal dit natuurlijk niet het geval zijn.

Bij een persoonlijke lening moet je iedere maand een bedrag aflossen. Door dit wel te doen zal je de persoonlijke lening veel sneller en gemakkelijker aflossen. De maandlasten zijn hoger in het begin. Echter na een paar jaar ben je van het doorlopende krediet af. Bij een doorlopend krediet zal je veel meer aan rente betalen dan aan aflossing, omdat de aflossing lager is. Stof om over na te denken. Het is maar net waar jezelf voor kiest!

Waar kun je een persoonlijke lening afsluiten?

Een persoonlijke lening kun je via het internet, bij de bank en ook bij een tussenpersoon afsluiten. Welke van deze drie opties de beste keuze is voor jou, is vaak afhankelijk van jou als persoon. Laten we de opties wat nader bekijken.

De tussenpersoon is een goede optie voor mensen, die van vergelijken houden. Ook wanneer je een situatie hebt welke niet standaard is, is het goed om hier naartoe te gaan. De tussenpersoon kan kijken naar een oplossing en bank waar je het meeste geld kunt lenen. Ook kan de tussenpersoon zoeken naar een geldverstrekker waar je de laagste rente betaald. Er zijn verschillende opties en mogelijkheden. Het is goed om te kiezen voor een mooie en goede lening en je bij het zoeken hiernaar te laten assisteren door een tussenpersoon.

De bank is een optie voor mensen welke het liefste zaken doen met een betrouwbare partij. Vaak is het niet de partij waar je de hoogste geldlening kunt krijgen of de laagste rente betaald. Het is echter prettig om al je financiële zaken op een plek te regelen.

Dan is er nog het internet. Hier kun je tegenwoordig zelf heel gemakkelijk een lening afsluiten. Het is wel van belang, dat je verstand van zaken hebt. Anders kan goedkoop ook duurkoop worden. De opties zijn echter zeer goed. De rentes zijn aantrekkelijk en je kunt meerdere aanbieders online vergelijken.

Een persoonlijke lening afsluiten

Kies ervoor om een goede lening af te sluiten! Het is dan mogelijk om er volop van te gaan genieten. Tenminste van de zaken waarvoor je het geld gebruikt.