Hoge werkdruk in het mkb door aanhoudende personeelskrapte

<span class="c3">Hoge werkdruk in het mkb door aanhoudende personeelskrapte</span>

Mkb-ondernemers maken zich zorgen over de hoge werkdruk voor hun werknemers, welke wordt veroorzaakt door aanhoudende personeelskrapte. Een derde van het mkb wil dit oplossen door meer freelancers in te gaan huren. Dat blijkt uit de resultaten van de maandelijkse BedrijvenMonitor van Interpolis.

Redenen voor de hoge werkdruk

De hoge werkdruk in het mkb wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Eén van de belangrijkste redenen is de aanhoudende personeelskrapte. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het voor mkb-ondernemers moeilijk om vacatures in te vullen en het personeelsbestand op peil te houden. Dit leidt tot overbelasting van de huidige werknemers en een verhoogde werkdruk.

Oplossingen met freelancers

Om de werkdruk te verminderen, overweegt een groot deel van het mkb om meer freelancers in te huren. Door gebruik te maken van freelancers kunnen ondernemers flexibel inspelen op piekmomenten en tijdelijke projecten. Dit kan de druk op het vaste personeel verlichten en zorgen voor een betere balans in het werk.

Voordelen van freelancers voor het mkb

Het inhuren van freelancers brengt verschillende voordelen met zich mee voor het mkb. Zo kunnen freelancers specifieke kennis en expertise inbrengen die binnen het bedrijf ontbreekt. Daarnaast zijn freelancers vaak flexibel inzetbaar en kunnen zij snel inspelen op veranderende behoeften binnen de organisatie. Dit maakt hen een waardevolle aanvulling op het vaste personeelsbestand.

Al met al lijkt het inhuren van freelancers een effectieve manier voor het mkb om de hoge werkdruk te verminderen en tegelijkertijd te blijven voldoen aan de vraag vanuit de markt. Het is echter belangrijk om goed af te wegen welke taken geschikt zijn voor freelancers en om duidelijke afspraken te maken over de samenwerking. Zo kan het mkb optimaal profiteren van de voordelen die freelancers met zich meebrengen.