Onderzoek CNV naar wensen werkenden

<span class="c7">Onderzoek CNV naar wensen werken</span>

Het CNV heeft onderzoek gedaan onder 2300 werkenden om te achterhalen wat zij graag willen dat het nieuwe kabinet gaat regelen. Uit dit onderzoek blijkt dat het tot stand brengen van een zwaarwerkregeling de hoogste prioriteit heeft voor werkenden. Op de tweede plaats staat het aanpakken van de hoge belasting op arbeid, gevolgd door het bevriezen van de AOW-leeftijd.

Belang van een zwaarwerkregeling

Een zwaarwerkregeling is een belangrijk onderwerp voor veel werkenden, omdat zij vaak te maken hebben met fysiek en mentaal zwaar werk. Het is belangrijk dat er een regeling komt die deze groep werknemers ondersteunt en beschermt, zodat zij op een gezonde manier kunnen blijven werken tot aan hun pensioen. Een zwaarwerkregeling kan bijvoorbeeld bestaan uit extra vrije dagen, een lagere pensioenleeftijd of andere vormen van ondersteuning.

Aanpakken van hoge belasting op arbeid

Naast een zwaarwerkregeling vinden werkenden het ook belangrijk dat de hoge belasting op arbeid wordt aangepakt. Hoge belastingen kunnen een belemmering vormen voor werkgevers om personeel in dienst te nemen en voor werknemers om meer te gaan werken of te blijven werken. Door de belasting op arbeid te verlagen, kunnen werkenden meer overhouden van hun salaris en wordt het aantrekkelijker om te blijven werken.

Bevriezen van de AOW-leeftijd

Het bevriezen van de AOW-leeftijd is ook een belangrijk punt voor werkenden. Veel mensen vinden het lastig om door te werken tot de steeds verder opschuivende AOW-leeftijd. Door de AOW-leeftijd te bevriezen, krijgen werkenden meer zekerheid over hun pensioenleeftijd en kunnen zij beter plannen voor hun toekomst.

Al met al zijn er dus verschillende zaken die werkenden graag terug willen zien in het beleid van het nieuwe kabinet. Een zwaarwerkregeling, het aanpakken van de hoge belasting op arbeid en het bevriezen van de AOW-leeftijd zijn de belangrijkste punten die naar voren komen uit het onderzoek van het CNV. Het is nu aan het nieuwe kabinet om hiermee aan de slag te gaan en te zorgen voor een betere situatie voor werkenden in Nederland.