Efficiënter aanvraagproces voor verduurzaming

<span class="c6">Efficiënter aanvraagproces voor verduurzaming</span>

KPMG concludeerde begin dit jaar dat een efficiënter aanvraagproces het advies voor verduurzaming kan verkorten. Dit betekent dat klanten sneller en effectiever geholpen kunnen worden bij het verduurzamen van hun woning. Het verkorten van het adviestraject kan leiden tot lagere kosten voor zowel de adviseur als de klant, terwijl de kwaliteit van het advies behouden blijft.

Dienstverlening op maat in het belang van de klant

In een reactie op het onderzoek van KPMG, onderschrijft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) het belang van dienstverlening op maat voor de klant. Door advies op maat te bieden, kan er beter worden ingespeeld op de behoeften en wensen van de klant. Hiermee kan de zorgplicht zoals bedoeld in de Wet op het financieel toezicht (Wft) worden nageleefd.

AFM formuleert handvatten voor verkort hypotheekadvies

Naar aanleiding van de bevindingen van KPMG en de reactie van de AFM, heeft de AFM handvatten geformuleerd voor verkort hypotheekadvies. Deze handvatten bieden richtlijnen en adviezen voor adviseurs om het adviesproces te stroomlijnen en te verkorten, zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit van het advies. Door gebruik te maken van deze handvatten kunnen adviseurs efficiënter werken en klanten sneller voorzien van passend advies.

Al met al is het verkorten van het adviestraject voor verduurzaming een belangrijke ontwikkeling binnen de financiële sector. Door efficiënter te werken en dienstverlening op maat te bieden, kunnen adviseurs en klanten samen werken aan een duurzamere toekomst.