Impact van studieschuld op verkrijgen hypotheek

<span class="c7">Impact van studieschuld op verkrijgen hypotheek</span>

Uit onderzoek van BLG Wonen blijkt dat ruim 70% van de studenten tijdens hun studie nauwelijks of geen idee had van de impact van een studieschuld op het verkrijgen van een hypotheek. Dit is een zorgwekkende trend, aangezien een studieschuld een grote invloed kan hebben op de hoogte van de hypotheek die men kan krijgen en daarmee op de mogelijkheden om een huis te kopen.

Spijt bij oud-studenten met hoge studieschuld

Vooral oud-studenten met een hoge studieschuld van meer dan 25.000 euro hebben achteraf spijt van de hoogte van hun schuld. Deze groep heeft vaak moeite met het verkrijgen van een hypotheek, omdat de studieschuld als financiële verplichting wordt meegewogen door geldverstrekkers. Hierdoor kan het lastiger zijn om een hypotheek af te sluiten of een huis te kopen.

Voorlichting over studieschuld en hypotheek

Om dit probleem aan te pakken is het belangrijk dat er meer voorlichting komt over de impact van een studieschuld op het verkrijgen van een hypotheek. Studenten zouden tijdens hun studie al bewust moeten worden gemaakt van de financiële gevolgen van een studieschuld, zodat ze hier tijdig rekening mee kunnen houden. Ook is het van belang dat geldverstrekkers en hypotheekadviseurs beter informeren over de mogelijkheden en beperkingen bij het aanvragen van een hypotheek met een studieschuld.

Door meer bewustwording en voorlichting te creëren, kunnen toekomstige studenten beter geïnformeerd keuzes maken en problemen met het verkrijgen van een hypotheek voorkomen worden. Het is belangrijk dat er meer aandacht komt voor dit onderwerp, zodat jongeren zich bewust worden van de financiële gevolgen van een studieschuld op lange termijn.