Reden voor de verruiming

<span class="c7">Reden voor de verruiming</span>

<img width="658" height="395" src="https://www.infinance.nl/wp-content/uploads/2016/02/AFM-hoofdkantoor.jpg" class="webfeedsFeaturedVisual wp-post-image" alt="" style="display: block; margin-bottom: 5px; clear:both;max-width: 100%;" decoding="async" fetchpriority="high" srcset="https://www.infinance.nl/wp-content/uploads/2016/02/AFM-hoofdkantoor.jpg 658w, https://www.infinance.nl/wp-content/uploads/2016/02/AFM-hoofdkantoor-300×180.jpg 300w" sizes="(max-width: 658px) 100vw, 658px" />

<p><img width="110" height="96" src="https://www.infinance.nl/wp-content/uploads/2016/02/AFM-hoofdkantoor-110×96.jpg" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="" decoding="async" /></p>

<p>In het jaar voor de transitie naar een nieuwe pensioenregeling, krijgen pensioenuitvoerders twee maanden respijt bij het verstrekken van het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Dat maakt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bekend.

De reden achter deze verruiming is dat pensioenuitvoerders in het jaar vóór de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel vaak bezig zijn met de implementatie van de nieuwe regeling. Hierdoor kan het verstrekken van het UPO vertraging oplopen. De regel is dat pensioenuitvoerders actieve deelnemers uiterlijk 30 september hun UPO verstrekken.

Belang van het UPO

Het Uniform Pensioenoverzicht is een belangrijk document voor deelnemers aan een pensioenregeling. Het geeft inzicht in de opbouw van het pensioen en de verwachte uitkeringen op de pensioendatum. Door tijdig het UPO te ontvangen, kunnen deelnemers hun pensioen goed monitoren en eventueel aanpassingen doorvoeren indien nodig.

Overgang naar het nieuwe pensioenstelsel

De overgang naar een nieuw pensioenstelsel brengt vaak veel veranderingen met zich mee voor zowel pensioenuitvoerders als deelnemers. Het is daarom essentieel dat alle communicatie, waaronder het verstrekken van het UPO, tijdig en correct verloopt. Met de extra twee maanden respijt krijgen pensioenuitvoerders de mogelijkheid om zich volledig te richten op de transitie naar het nieuwe stelsel.

Het bericht <a href="https://www.infinance.nl/artikel/verruiming-bij-versturen-upo-in-jaar-voor-overgang-naar-nieuwe-pensioenstelsel/">Verruiming bij versturen UPO in jaar voor overgang naar nieuwe pensioenstelsel</a> verscheen eerst op <a href="https://www.infinance.nl">InFinance</a>.