De strijd tegen Duchenne

<span class="c6">De strijd tegen Duchenne</span>

Pim Seijsener, werkzaam bij Lloyds Bank, heeft een bijzondere uitdaging aangenomen. De komende drie dagen zal hij maar liefst 70 kilometer per dag mountainbiken in de Ardennen. Dit alles om geld in te zamelen voor de strijd tegen Duchenne, een aangeboren en erfelijke spierziekte die voornamelijk voorkomt bij jongens.

Het nieuws over Duchenne kwam hard aan bij Pim en zijn gezin. In augustus 2023 kregen zij te horen dat hun zoon Jasper, toen slechts 6 jaar oud, getroffen is door deze genadeloze ziekte. Duchenne tast de spieren aan en leidt uiteindelijk tot ernstige spierzwakte. Het is een progressieve ziekte die helaas nog niet te genezen is.

De impact op het gezin

De diagnose Duchenne heeft een enorme impact gehad op het gezin Seijsener. Pim en zijn vrouw moesten snel accepteren dat hun jongste zoon een zware strijd te wachten staat. Duchenne is een ziekte die het hele gezin raakt en veel zorgen met zich meebrengt. Jasper zal in de loop der jaren steeds meer beperkingen ondervinden en intensieve zorg nodig hebben.

De motivatie achter de uitdaging

Vastbesloten om iets te doen in de strijd tegen Duchenne, besloot Pim Seijsener om de uitdaging aan te gaan. Het idee om 210 kilometer te mountainbiken in slechts drie dagen tijd, met als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar deze spierziekte, was geboren. Een indrukwekkende fysieke en mentale test, maar Pim zet alles op alles om bij te dragen aan een betere toekomst voor Jasper en alle andere kinderen die lijden aan Duchenne.

Een oproep tot steun

De steun en donaties die Pim ontvangt voor zijn mountainbiketocht zijn van onschatbare waarde. Iedere euro die wordt ingezameld, draagt bij aan onderzoek en mogelijke behandelingen voor Duchenne. Het is een manier om hoop te bieden aan families zoals die van de Seijseners, die dagelijks geconfronteerd worden met de impact van deze genadeloze ziekte.

Met elke trap op de pedalen zet Pim Seijsener zich in voor een betere toekomst voor zijn zoon Jasper en alle andere kinderen die vechten tegen Duchenne. Zijn moed en doorzettingsvermogen zijn een inspiratie voor velen en laten zien dat zelfs in de donkerste tijden, er altijd hoop is op een betere morgen.