Over de Tour du ALS

<span class="c6">Tijdens de Tour du ALS</span>

De Tour du ALS is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij geld wordt ingezameld voor onderzoek naar de ziekte ALS. Deelnemers beklimmen de Mont Ventoux in Frankrijk en laten zich sponsoren om zo bij te dragen aan de strijd tegen deze genadeloze ziekte. Voor velen is de Tour du ALS een emotionele en indrukwekkende ervaring, maar voor sommigen is de klim nog meer beladen.

Het verhaal van Monique van den Hoorn

Monique van den Hoorn was een hypotheekadviseur op het kantoor van Edward Zeevat. Ze was een gewaardeerde collega en vriendin, totdat ze zelf de diagnose ALS kreeg. Van iemand die anderen hielp met hun financiële zaken, werd Monique nu een ALS-patiënt die moest vechten tegen deze slopende ziekte. Ondanks haar eigen strijd bleef Monique betrokken bij de Tour du ALS en nam ze deel aan de klim naar de top van de Mont Ventoux.

Een confronterende ervaring

Voor Edward Zeevat en zijn teamgenoten was de deelname aan de Tour du ALS afgelopen juni een bijzonder confronterende ervaring. Het besef dat Monique voor de laatste keer met hen meeklom, maakte de klim extra emotioneel en beladen. Het zien van een geliefde collega en vriendin die zo dapper vocht tegen ALS, raakte hen diep en motiveerde hen om zich nog meer in te zetten voor het goede doel.

Steun en solidariteit

De deelname aan de Tour du ALS bracht niet alleen verdriet en confrontatie, maar ook steun en solidariteit. Samen met honderden andere deelnemers beklommen Edward Zeevat en zijn teamgenoten de Mont Ventoux, gedreven door de wil om een verschil te maken in de strijd tegen ALS. De saamhorigheid en verbondenheid die tijdens de klim heersten, gaven troost en kracht aan iedereen die betrokken was bij dit bijzondere evenement.

Het verhaal van Monique van den Hoorn en de deelname aan de Tour du ALS illustreren de impact die deze ziekte heeft op mensenlevens en de kracht van gemeenschap en solidariteit in de strijd tegen ALS. Elk jaar opnieuw komen mensen samen om te klimmen, te steunen en te doneren, in de hoop ooit een remedie te vinden voor deze meedogenloze ziekte.