Veranderende dynamiek tussen advieskantoren en aanbieders

<span class="c7">Veranderende dynamiek tussen advieskantoren en aanbieders</span>

Bij een aanhoudende druk op de marges zullen advieskantoren scherper gaan kijken naar de keuze van aanbieders waarmee men samenwerkt. Die verwachting deelde Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur Bureau DFO, bij de presentatie van het DFO Performanceonderzoek 2024.

Belang van goede samenwerking

In een tijd waarin marges onder druk staan, wordt de samenwerking tussen advieskantoren en aanbieders steeds belangrijker. Het is essentieel voor advieskantoren om met de juiste partners in zee te gaan om hun dienstverlening op peil te houden en concurrentievoordeel te behalen.

Resultaten van het DFO Performanceonderzoek 2024

Bureau DFO heeft ook dit jaar uitgezocht welke aanbieders door het intermediair in 2024 het hoogst gewaardeerd worden. De resultaten van het onderzoek geven inzicht in hoe advieskantoren de prestaties en ondersteuning van verschillende aanbieders ervaren en welke partijen het meest worden gewaardeerd in de branche.

Strategische keuzes voor advieskantoren

De druk op marges dwingt advieskantoren om strategische keuzes te maken in hun samenwerking met aanbieders. Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de dienstverlening, de snelheid van reactie en de mate van ondersteuning die een aanbieder kan bieden.

Toekomst van de adviesbranche

De ontwikkelingen in de adviesbranche zullen de komende jaren blijven veranderen, mede door de toenemende digitalisering en veranderende behoeften van klanten. Advieskantoren die in staat zijn om zich aan te passen aan deze veranderingen en de juiste samenwerkingspartners kiezen, zullen succesvol blijven in een competitieve markt.

Het bericht Margedruk leidt tot andere keuzes advieskantoren verscheen eerst op InFinance.