NN Group verkoopt Turkse activiteiten aan Zurich Türkiye

<span class="c3">NN Group verkoopt Turkse activiteiten aan Zürich Türkiye</span>

NN Group heeft besloten om na 15 jaar haar Turkse activiteiten te verkopen aan Zurich Türkiye, een dochterbedrijf van het Zwitserse concern Zurich. Sinds 2009 was NN actief in Turkije met pensioen-, levensverzekerings- en aanvullende ziektekostenverzekeringsproducten. NN Hayat ve Emeklilik, het Turkse dochterbedrijf van NN Group, telt meer dan 180 werknemers en bedient haar klanten via een netwerk van onafhankelijke agentschappen.

Reden voor vertrek uit Turkije

De beslissing van NN Group om zich terug te trekken uit de Turkse markt komt voort uit een herziening van hun internationale strategie. Door het verkopen van de Turkse activiteiten kunnen zij zich meer focussen op andere markten waar zij meer groeipotentieel zien.

Reactie van Frank Eijsink

Frank Eijsink, CEO van NN Group, gaf aan dat het verkopen van de Turkse activiteiten een strategische beslissing is die past binnen de bredere herziening van de internationale activiteiten van het bedrijf. Hij benadrukte dat NN Group zich blijft inzetten voor haar klanten in andere markten en dat zij streven naar groei en verbetering van hun dienstverlening.

Overname door Zurich Türkiye

Zurich Türkiye, als onderdeel van het Zwitserse concern Zurich, zal nu de activiteiten van NN in Turkije overnemen. Deze overname biedt Zurich de mogelijkheid om haar aanwezigheid op de Turkse markt te versterken en haar diensten uit te breiden. NN Hayat ve Emeklilik zal onder de vleugels van Zurich Türkiye verder gaan en haar klanten blijven bedienen.

Al met al markeert de verkoop van de Turkse activiteiten van NN Group aan Zurich Türkiye een nieuwe fase voor beide bedrijven op de Turkse verzekeringsmarkt. De focus van NN Group zal nu verschuiven naar andere markten, terwijl Zurich Türkiye haar positie in Turkije verder zal versterken.