Wat is een duurzaamheidskorting bij energielabel?

<span class="c7">Wat is een duurzaamheidskorting bij energielabel?</span>

Een duurzaamheidskorting bij energielabel houdt in dat geldverstrekkers zoals Obvion korting geven op de hypotheekrente voor woningen met een energiezuinig label. Hoe energiezuiniger de woning, hoe hoger de korting op de hypotheekrente. Dit stimuleert huiseigenaren om hun woning te verduurzamen en draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot.

Nieuwe duurzaamheidskorting bij energielabel B

Obvion heeft onlangs aangekondigd dat zij nu ook een duurzaamheidskorting zullen geven bij een energielabel B. Bij de introductie van deze korting zal het percentage -0,05% bedragen. Dit betekent dat huiseigenaren met een energielabel B kunnen profiteren van een lagere hypotheekrente bij Obvion.

Extra korting bij energielabel A t/m A++++

Naast de duurzaamheidskorting bij energielabel B, zal Obvion ook een extra korting geven voor woningen met een energielabel A t/m A++++. Dit moedigt huiseigenaren aan om hun woning nog energiezuiniger te maken en te streven naar een hoger energielabel.

Voorwaarden voor de duurzaamheidskorting

Om in aanmerking te komen voor de duurzaamheidskorting bij Obvion, moeten huiseigenaren voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo kan het zijn dat er een Energie-Index rapport moet worden overlegd om het energielabel van de woning vast te stellen. Daarnaast kunnen er eisen worden gesteld aan de duurzaamheidsmaatregelen die zijn genomen om het energielabel te verbeteren.

Al met al is de duurzaamheidskorting bij energielabel een mooie stimulans voor huiseigenaren om te investeren in energiebesparende maatregelen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Obvion loopt hiermee voorop als geldverstrekker die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.