Doel van de evaluatie

<span class="c2">Doel van de evaluatie</span>

<img width="658" height="395" src="https://www.infinance.nl/wp-content/uploads/2023/01/Onderzoek-IF.jpg" class="webfeedsFeaturedVisual wp-post-image" alt="" style="display: block; margin-bottom: 5px; clear:both;max-width: 100%;" decoding="async" fetchpriority="high" srcset="https://www.infinance.nl/wp-content/uploads/2023/01/Onderzoek-IF.jpg 658w, https://www.infinance.nl/wp-content/uploads/2023/01/Onderzoek-IF-300×180.jpg 300w" sizes="(max-width: 658px) 100vw, 658px" /><p><img width="110" height="96" src="https://www.infinance.nl/wp-content/uploads/2023/01/Onderzoek-IF-110×96.jpg" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="" decoding="async" /></p>

<p>SEO Economisch Onderzoek voert in opdracht van het ministerie van Financiën en het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening de evaluatie van de hypothecaire leennormen uit. De doelgroep van de vragenlijst zijn hypotheekadviseurs en verstrekkers van hypothecair krediet. Het is de bedoeling dat één persoon per organisatie de enquête invult. De vragen zijn vooral gericht op de ervaringen en meningen van professionals in de sector met betrekking tot de huidige leennormen en eventuele knelpunten die zij ervaren in de praktijk.

##

Het doel van deze evaluatie is om inzicht te krijgen in hoe de huidige hypothecaire leennormen functioneren en of er mogelijkheden zijn voor verbetering. Door de feedback van de doelgroep te verzamelen, kunnen de ministeries van Financiën en Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening eventuele aanpassingen doorvoeren die de praktijk van hypotheekverstrekking kunnen verbeteren.

## Tussenkop: Belang voor de sector

Voor hypotheekadviseurs en verstrekkers van hypothecair krediet is het van groot belang dat de leennormen goed aansluiten bij de behoeften en mogelijkheden van hun klanten. Een eventuele wijziging in de leennormen kan dan ook grote gevolgen hebben voor de praktijk van hypotheekverstrekking en de toegankelijkheid van de woningmarkt voor verschillende groepen.

## Tussenkop: Verloop van de evaluatie

Na het invullen van de vragenlijst zal SEO Economisch Onderzoek de resultaten analyseren en hierover rapporteren aan de opdrachtgevers. Op basis van deze rapportage kunnen vervolgstappen worden genomen, zoals het aanpassen van de leennormen of het nader onderzoeken van specifieke knelpunten die uit de evaluatie naar voren zijn gekomen.

Het bericht <a href="https://www.infinance.nl/artikel/evaluatie-hypothecaire-leennormen-van-start/">Evaluatie hypothecaire leennormen van start</a> verscheen eerst op <a href="https://www.infinance.nl">InFinance</a>.</p>