Toename in grote claims rond cyberverzekeringen

<span class="c4">Toename in grote claims rond cyberverzekeringen</span>

Het afgelopen jaar is er een stijging geweest in het aantal grote claims rond cyberverzekeringen. Allianz Commercial meldt dat niet alleen het aantal claims is toegenomen, maar ook de waarde ervan. Deze toename wordt voornamelijk veroorzaakt door een groei in data- en privacyschendingen.

Oorzaken van de stijging in cyberclaims

De jaarlijkse Cyber Risk Outlook wijst uit dat de frequentie van grote cyberclaims (van meer dan 1 miljoen euro) is toegenomen. Deze stijging kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de toenemende digitalisering van bedrijven en de groei van online activiteiten. Daarnaast spelen ook de steeds geavanceerdere methoden van cybercriminelen een rol in de toename van cyberclaims.

Rol van cyberverzekeringen

Met de groei van cybercriminaliteit en de toenemende dreiging van datalekken en privacyschendingen, wordt het belang van cyberverzekeringen steeds groter. Bedrijven worden zich steeds meer bewust van de risico's die gepaard gaan met cyberaanvallen en investeren daarom in het afsluiten van een cyberverzekering. Deze verzekering biedt dekking voor kosten die voortvloeien uit een cyberaanval, zoals het herstellen van data, het betalen van losgeld en het vergoeden van schade aan derden.

Advies voor bedrijven

Om zich beter te beschermen tegen cyberaanvallen en de gevolgen daarvan, wordt het voor bedrijven aangeraden om niet alleen te investeren in cyberverzekeringen, maar ook in preventieve maatregelen. Dit kan bijvoorbeeld door het implementeren van cybersecurityprotocollen, het regelmatig updaten van software en het trainen van medewerkers op het gebied van cybersecurity. Door proactief te handelen en zich goed voor te bereiden op mogelijke cyberdreigingen, kunnen bedrijven de kans op grote cyberclaims verkleinen.

Het is belangrijk voor bedrijven om zich bewust te zijn van de risico's die cybercriminaliteit met zich meebrengt en om hierop voorbereid te zijn. Door het nemen van preventieve maatregelen en het afsluiten van een cyberverzekering kunnen bedrijven zich beter beschermen tegen de gevolgen van cyberaanvallen en de financiële schade die hieruit voort kan komen.