Onderbelichte risico's bij pensioenfondsen

<span class="c5">Onderbelichte risico's bij pensioenfondsen</span>

Pensioenfondsen moeten nog stappen zetten om het volledige verhaal te vertellen aan hun deelnemers. Volgens de AFM benoemen de meeste pensioenfondsen wel de positieve, maar onvoldoende de negatieve gevolgen of de risico’s van hun besluiten. Dat constateert de toezichthouder in een nieuw rapport.

Gebrek aan transparantie

Het rapport van de AFM wijst op een gebrek aan transparantie bij pensioenfondsen als het aankomt op het communiceren van risico's naar deelnemers. Dit kan leiden tot onduidelijkheid en misverstanden over de mogelijke gevolgen van bepaalde beslissingen die het pensioenfonds neemt.

Belang van volledige communicatie

Het is essentieel dat pensioenfondsen duidelijk en volledig communiceren over zowel de positieve als negatieve aspecten van hun besluiten. Deelnemers moeten goed geïnformeerd worden over de risico's die verbonden zijn aan hun pensioenregeling, zodat zij weloverwogen keuzes kunnen maken voor hun financiële toekomst.

Verbetering in communicatie nodig

De AFM roept pensioenfondsen op om hun communicatiebeleid te verbeteren en meer nadruk te leggen op het benoemen van risico's richting deelnemers. Door transparantie en heldere communicatie kunnen pensioenfondsen het vertrouwen van hun deelnemers versterken en bijdragen aan een beter begrip van de complexe pensioenmaterie.

Het bericht Pensioenfondsen benoemen risico’s onvoldoende richting deelnemers verscheen eerst op InFinance.