Wat is een fatbike?

<span class="c7">Wat is een fatbike?</span>

Een fatbike is een fiets met extra brede banden die speciaal ontworpen zijn voor off-road en moeilijk terrein. Deze fietsen worden vaak gebruikt in extreme omstandigheden zoals modder, sneeuw, zand en rotsachtig terrein. Door de brede banden kunnen fatbikes gemakkelijk over ruw terrein rijden en bieden ze extra stabiliteit en grip.

Ongevallen met een fatbike

Helaas kunnen er ook ongelukken gebeuren met fatbikes, vooral wanneer ze gebruikt worden in uitdagende omgevingen. Slachtoffers van ongevallen met een fatbike kunnen in sommige gevallen een beroep doen op het Waarborgfonds.

Het Waarborgfonds

Het Waarborgfonds Motorverkeer is een fonds dat in Nederland is opgericht om slachtoffers van ongevallen met motorvoertuigen te compenseren wanneer de veroorzaker niet verzekerd is, is doorgereden of niet te achterhalen is. Het fonds zorgt ervoor dat slachtoffers van deze ongevallen niet met lege handen achterblijven en toch een vergoeding kunnen krijgen voor de geleden schade.

Rol van het Waarborgfonds bij ongevallen met een fatbike

Wanneer een ongeval met een fatbike plaatsvindt en de veroorzaker niet te achterhalen is of niet verzekerd is, kunnen slachtoffers een beroep doen op het Waarborgfonds voor een vergoeding van de schade. Het is hierbij wel belangrijk dat het gebruik van de fatbike wordt bewezen en dat de schade niet gedekt wordt door de eigen verzekering.

Het is dus goed om te weten dat het Waarborgfonds een rol kan spelen bij ongevallen met fatbikes, maar dat er wel bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn. Het is altijd verstandig om goed verzekerd te zijn en te weten waar je terecht kunt in geval van een ongeval met je fatbike.