Techniek Nederland roept op tot meer overheidsbeleid voor zonne-energie

<span class="c3">Techniek Nederland roept op tot meer overheidsbeleid voor zonne-energie</span>

#

Techniek Nederland, de brancheorganisatie voor installatiebedrijven, pleit voor meer flankerend overheidsbeleid op het gebied van duurzaamheid. Voorzitter Doekle Terpstra benadrukt het belang van het stimuleren van het eigen gebruik van zonnestroom om zo de energietransitie te versnellen.

# Tussenkop: Cruciale rol van zonne-energie in de energietransitie

Volgens Terpstra is zonne-energie een cruciaal onderdeel van de energietransitie en onmisbaar om de klimaatdoelen te halen. Het opwekken van zonne-energie draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het verduurzamen van de energievoorziening. Daarom vindt Techniek Nederland het belangrijk dat de overheid actief beleid voert om zonne-energie te stimuleren en te faciliteren.

# Tussenkop: Pleidooi voor een brede kabinetsvisie op zonne-energie

Terpstra roept op tot een brede kabinetsvisie op de positie van zonne-energie binnen de energietransitie. Dit betekent dat er meer aandacht moet komen voor het gebruik van zonnepanelen, zowel bij particulieren als bedrijven. Door het stimuleren van zonne-energie kan Nederland haar duurzaamheidsdoelstellingen sneller behalen en een grotere bijdrage leveren aan het verminderen van de klimaatverandering.

Met een duidelijke visie en concrete maatregelen kan zonne-energie een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van de energievoorziening in Nederland. Techniek Nederland blijft zich inzetten voor meer overheidssteun en beleid om de groei van zonne-energie te bevorderen en zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst.