Achtergrond van het besluit van Rabobank

<span class="c5">Achtergrond van het besluit van Rabobank</span>

In het voorjaar van 2022 besloot Rabobank abrupt om alle vormen van hypotheekmaatwerk stop te zetten. Dit besluit zorgde destijds voor veel commotie onder klanten en financieel adviseurs. Het gebrek aan maatwerk werd gezien als een belemmering voor het vinden van passende financiële oplossingen voor klanten met specifieke wensen of situaties.

Nieuwe koers onder leiding van Hidde Coebergh

Sinds 1 juli is Hidde Coebergh aangesteld als directeur Financieel Advies bij Rabobank. Onder zijn leiding kondigt de bank aan om binnen de mogelijkheden weer meer ruimte te willen creëren voor maatwerkoplossingen. Coebergh erkent dat de bank in het verleden te veel de grenzen heeft opgezocht en dat er behoefte is aan meer flexibiliteit in het hypotheekaanbod.

Terugkeer van maatwerk bij Rabobank

Het streven van Rabobank is om klanten weer maatwerkoplossingen te kunnen bieden die aansluiten bij hun specifieke behoeften. Door het heropenen van de luiken voor maatwerk hoopt de bank weer beter tegemoet te komen aan de diversiteit van de klantvraag en zo een bredere groep klanten te kunnen bedienen.

Reacties uit de markt

De aankondiging van Rabobank om weer meer ruimte te bieden voor maatwerkoplossingen wordt positief ontvangen in de markt. Financieel adviseurs zijn blij met deze koerswijziging en zien het als een stap in de goede richting voor het kunnen bieden van passende financiële oplossingen aan klanten met diverse behoeften.

Al met al lijkt Rabobank met de terugkeer van maatwerkoplossingen een positieve ontwikkeling door te maken, waarbij de focus weer komt te liggen op het bieden van op maat gemaakte financiële adviezen en hypotheekproducten aan een breed scala van klanten.