Allianz Trade voorspelt stijging faillissementen in 2024

<span class="c7">Allianz Trade voorspelt faillissementen in 2024</span>

Tussentijdse cijfers van Allianz Trade laten zien dat het aantal faillissementen halverwege 2024 hoger uitvallen dan eerder werd verwacht. Wereldwijd komt eind dit jaar bijna 70% van alle landen boven het pre-corona niveau uit, zo verwacht de kredietverzekeraar. Nederland scoort volgens de nieuwe cijfers onverminderd hoog en in landen om ons heen verslechtert de situatie.

Verklaring voor stijging faillissementen in Nederland

De stijging van het aantal faillissementen in Nederland kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen bedrijven die tijdens de coronapandemie financiële steun hebben ontvangen nu alsnog failliet gaan doordat de steunmaatregelen zijn stopgezet. Daarnaast kan de economische onzekerheid en de veranderende consumentengedragingen een rol spelen in het toenemende aantal faillissementen.

Maatregelen om faillissementen te voorkomen

Om het aantal faillissementen in Nederland te beperken, kunnen bedrijven verschillende maatregelen nemen. Zo is het belangrijk om een goed financieel beleid te voeren en regelmatig de financiële situatie van het bedrijf te monitoren. Daarnaast kunnen ondernemingen gebruik maken van kredietverzekeringen om zich te beschermen tegen wanbetalingen en faillissementen van klanten.

Impact van faillissementen op de economie

Het toenemende aantal faillissementen kan een negatieve impact hebben op de economie. Failliete bedrijven zorgen voor verlies van banen en kunnen leiden tot een domino-effect waarbij ook toeleveranciers en andere bedrijven in de problemen komen. Het is daarom belangrijk dat overheden en bedrijven samenwerken om de economie te ondersteunen en faillissementen zoveel mogelijk te voorkomen.

Het bericht Nederland scoort hoog in aantal faillissementen verscheen eerst op InFinance.