ANWB deelt technologie achter Veilig Rijden Verzekering

<span class="c6">ANWB deelt technologie achter Veilig Rijden Verzekering</span>

De ANWB heeft via dochteronderneming Drive Safe Assistance de technologie en methodologie achter de ANWB Veilig Rijden Verzekering beschikbaar gesteld aan andere partijen, zoals verzekerings- en leasemaatschappijen. Deze gezamenlijke methodiek heeft als doel de verkeersveiligheid in Nederland te verbeteren. Drive Safe Assistance biedt niet alleen de meetmethode, maar ook technische ondersteuning en rijgedragcoaches aan om dit te realiseren.

Hoe werkt de ANWB Veilig Rijden Verzekering?

De ANWB Veilig Rijden Verzekering maakt gebruik van telematica om het rijgedrag van verzekerden te monitoren. Dit gebeurt aan de hand van verschillende factoren, zoals snelheid, remgedrag, bochten nemen en het tijdstip van de rit. Op basis van deze data krijgen verzekerden feedback over hun rijgedrag en kunnen zij eventueel beloond worden met korting op hun verzekeringspremie.

Voordelen van het delen van technologie

Het delen van de technologie achter de Veilig Rijden Verzekering met andere partijen heeft meerdere voordelen. Allereerst draagt het bij aan het vergroten van de verkeersveiligheid in Nederland door het stimuleren van veiliger rijgedrag. Daarnaast kan het ook leiden tot lagere schadelasten voor verzekeraars, aangezien veiliger rijgedrag vaak gepaard gaat met minder ongevallen en schades.

Toepassingen voor andere sectoren

Naast verzekerings- en leasemaatschappijen kunnen ook andere sectoren profiteren van de technologie en methodologie van de ANWB. Denk hierbij aan fleetmanagementbedrijven die hun chauffeurs willen monitoren en trainen op veiliger rijgedrag, of aan bedrijven die te maken hebben met transport en logistiek en hun chauffeurs willen ondersteunen bij het veilig uitvoeren van hun werk.

Al met al biedt het delen van de technologie achter de ANWB Veilig Rijden Verzekering nieuwe mogelijkheden voor het verbeteren van verkeersveiligheid en het verminderen van schadelasten in verschillende sectoren.