Bank voor de klas programma

<span class="c7">Bank voor de klas programma</span>

Vorige week werden de laatste gastlessen van het Bank voor de klas programma gegeven voor dit schooljaar. Bankmedewerkers en politieagenten gaven voorlichting over online fraude aan ruim 53.000 leerlingen in het basisonderwijs (groep 6, 7 en 8), het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Doel van het programma

Het doel van het Bank voor de klas programma is om leerlingen bewust te maken van de gevaren van online fraude en hen te leren hoe ze deze kunnen herkennen en voorkomen. Door interactieve lessen en praktijkvoorbeelden leren de leerlingen hoe ze veilig online kunnen bankieren en hoe ze phishing mails en andere vormen van fraude kunnen herkennen.

Impact van de voorlichting

De voorlichting die gegeven wordt tijdens de gastlessen van Bank voor de klas heeft een grote impact op de leerlingen. Door hen bewust te maken van de risico's van online fraude, worden ze beter in staat om zichzelf te beschermen en veilig te handelen wanneer ze online zijn. Dit kan helpen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van oplichting en fraude.

Samenwerking met scholen en instanties

Bank voor de klas werkt nauw samen met scholen en instanties om de voorlichting over online fraude zo effectief mogelijk te maken. Door samen te werken met docenten en andere onderwijsprofessionals kunnen de gastlessen naadloos aansluiten bij het lesprogramma en de behoeften van de leerlingen.

Toekomst van Bank voor de klas

Het Bank voor de klas programma blijft zich inzetten voor het geven van voorlichting over online fraude aan scholieren in Nederland. Door de samenwerking met scholen en instanties te blijven versterken, hoopt Bank voor de klas nog meer leerlingen te bereiken en hen te helpen om veilig en verantwoordelijk om te gaan met hun financiën online.