Financiële motivatie om te stoppen met roken

<span class="c3">Financiële motivatie om te stoppen met roken</span>

Meer dan driekwart van de rokers geeft aan dat de hoge kosten van roken een belangrijke motivatie zijn om te stoppen met roken en dat ze dit geld liever gebruiken om bijvoorbeeld te sparen of beleggen voor later. Dit blijkt uit een onderzoek van Scildon onder 526 respondenten, in samenwerking met onderzoeksbureau Miles Research.

Impact van roken op financiën

Roken kan een aanzienlijke impact hebben op de financiën van een individu. Niet alleen zijn sigaretten duur, maar de gezondheidskosten die gepaard gaan met roken kunnen ook aanzienlijk zijn. Door te stoppen met roken, kunnen mensen niet alleen geld besparen op de aanschaf van sigaretten, maar ook op mogelijke medische kosten in de toekomst.

Alternatieven voor rookgeld

Veel rokers geven aan dat ze het geld dat ze normaal gesproken zouden uitgeven aan sigaretten liever zouden gebruiken om te sparen voor de toekomst of om te beleggen. Door te investeren in plaats van te roken, kunnen ze een financiële basis opbouwen die hen op de lange termijn ten goede zal komen.

Financiële planning na stoppen met roken

Wanneer mensen stoppen met roken en geld beginnen te besparen, is het belangrijk om een financieel plan op te stellen voor de toekomst. Door doelen te stellen en regelmatig te sparen of te beleggen, kunnen ex-rokers hun financiële situatie verder versterken en een gezonde financiële toekomst opbouwen.

Het bericht ‘Rokers willen liever sparen of beleggen dan blijven roken’ verscheen eerst op InFinance.