Groot aantal adviseurs met beroepskwalificaties

<span class="c7">Groot aantal adviseurs met beroepskwalificaties</span>

Op 1 juli 2024 waren er 81.066 adviseurs met een of meer beroepskwalificaties, die adviesbevoegd zijn tot minimaal het einde van de derde PE-periode op 31 maart 2025. Een deel van de diplomahouders heeft de adviesbevoegdheid al veiliggesteld tot het einde van de vierde PE-periode op 31 maart 2028.

Toename in aantal adviseurs met beroepskwalificaties

De afgelopen jaren is er een duidelijke toename te zien in het aantal adviseurs dat beschikt over een of meer beroepskwalificaties. Dit geeft aan dat er binnen de financiële sector steeds meer waarde wordt gehecht aan het hebben van de juiste kwalificaties en diploma's.

Belang van PE-periodes voor adviseurs

De PE-periodes spelen een cruciale rol voor adviseurs om hun adviesbevoegdheid te behouden en zich verder te blijven ontwikkelen binnen hun vakgebied. Het is van groot belang dat adviseurs blijven investeren in hun kennis en vaardigheden om zo te kunnen voldoen aan de steeds veranderende eisen en regelgeving binnen de financiële sector.

Toekomstige ontwikkelingen binnen de financiële sector

Met de constante veranderingen en ontwikkelingen binnen de financiële sector is het van essentieel belang dat adviseurs blijven werken aan hun professionele ontwikkeling. Door het behalen van relevante beroepskwalificaties kunnen adviseurs zich onderscheiden en hun adviesbevoegdheid veiligstellen voor de toekomst.

Het bericht 81.066 adviseurs adviesbevoegd verscheen eerst op InFinance.