Hoge regeldruk in de financiële sector

<span class="c6">Hoge regeldruk in de financiële sector</span>

“In onze sector wordt de regeldruk als zeer fors ervaren”, schrijft Marc van Westerlaak (foto), adviseur public affairs en beleid bij Adfiz, op de eigen website. Van Westerlaak: “Het meest recente voorbeeld van nieuwe regelgeving waarvan het nut onduidelijk is, is de actieve provisietransparantie. Daarnaast komt er vanuit Europa de nodige wet- en regelgeving op ons af waar wij als sector mee moeten dealen."

Onderzoek naar impact van regeldruk

Het is belangrijk om de impact van regeldruk op financieel adviseurs te onderzoeken. Uit verschillende studies is gebleken dat de toegenomen regelgeving zorgt voor hogere kosten en meer administratieve lasten voor adviseurs. Dit kan uiteindelijk ook invloed hebben op de dienstverlening aan klanten.

Lobbywerk van Adfiz

Als belangenbehartiger van financieel adviseurs voert Adfiz intensief lobbywerk om de regeldruk te verminderen en de sector te ondersteunen. Marc van Westerlaak speelt hierin een belangrijke rol door het onder de aandacht brengen van de knelpunten en het zoeken naar oplossingen samen met beleidsmakers.

Samenwerking met Europa

Naast nationale regelgeving krijgt de financiële sector ook te maken met Europese wet- en regelgeving. Dit vereist samenwerking en afstemming tussen verschillende partijen om ervoor te zorgen dat de belangen van financieel adviseurs worden behartigd en de regeldruk wordt geminimaliseerd.

Het bericht Onderzoek naar regeldruk bij financieel adviseurs verscheen eerst op InFinance.