Impact van Artificial Intelligence in de financiële sector groeit

<span class="c5">Impact van Artificial Intelligence in de financiële sector groeit</span>

Bijna de helft van de finance professionals (45%) heeft grote verwachtingen van AI. Zij denken dat dit de technologietrend is met de meeste impact op de financiële sector. In 2022 was dit percentage nog 38%. Steeds meer finance professionals zien dus de invloed van deze technologie. Dit blijkt uit de FinTech Barometer, een onderzoek naar de adoptie van technologieën in de financiële wereld.

Voordelen van Artificial Intelligence in finance

Artificial Intelligence biedt tal van voordelen voor de financiële sector. Door het gebruik van AI kunnen processen geautomatiseerd worden, wat leidt tot efficiëntie en kostenbesparing. Daarnaast kan AI helpen bij het analyseren van grote hoeveelheden data, waardoor finance professionals sneller en nauwkeuriger beslissingen kunnen nemen. Ook kan AI ingezet worden voor het detecteren van fraude en het verbeteren van klantenservice.

Toekomst van AI in finance

De verwachtingen van finance professionals over de impact van AI in de financiële sector zullen naar verwachting alleen maar toenemen in de toekomst. Met de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van AI en machine learning, zullen er steeds meer mogelijkheden ontstaan voor het gebruik van deze technologieën in finance. Het is belangrijk voor finance professionals om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en te investeren in AI-gerelateerde kennis en vaardigheden.

Het bericht ‘Verwachtingen van AI flink toegenomen onder finance professionals’ verscheen eerst op InFinance.