Lage deelname aan ORV onder huurders en zzp'ers

<span class="c7">Lage deelname aan ORV onder huurders en zzp'ers</span>

Uit recent consumentenonderzoek in opdracht van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat slechts 15% van de huurders een Overlijdensrisicoverzekering (ORV) heeft, terwijl dit percentage veel hoger ligt bij woningeigenaren, namelijk 38%. Ook onder zzp'ers is het aandeel mensen met een ORV-voorziening relatief laag, namelijk 25%.

Waarom is een ORV belangrijk?

Een Overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat nabestaanden financieel beschermd zijn als de verzekerde overlijdt. Vooral voor huurders en zzp'ers, die vaak geen vast inkomen hebben of geen partner met een eigen inkomen, kan een ORV van groot belang zijn om te voorkomen dat nabestaanden in financiële problemen komen na het overlijden van de verzekerde.

Bewustwording vergroten

Het Verbond van Verzekeraars benadrukt het belang van bewustwording rondom het afsluiten van een ORV, met name voor huurders en zzp'ers. Door meer voorlichting te geven over de voordelen van een ORV en de risico's van het niet hebben van zo'n verzekering, hoopt het Verbond het percentage deelnemers onder deze groepen te verhogen.

Advies inwinnen

Voor huurders en zzp'ers die nog geen Overlijdensrisicoverzekering hebben, kan het verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur. Deze adviseur kan helpen bij het kiezen van de juiste verzekering en het bepalen van het benodigde verzekerde bedrag, zodat nabestaanden goed beschermd zijn in geval van overlijden.

Door het vergroten van bewustwording en het bieden van advies op maat, hoopt het Verbond van Verzekeraars het percentage huurders en zzp'ers met een ORV te verhogen en zo bij te dragen aan financiële zekerheid voor nabestaanden.