Meer behoefte aan voorlichting over pensioen en financiën

<span class="c2">Meer behoefte aan voorlichting over pensioen en financiën</span>

Nederlanders willen beter geïnformeerd worden over onderwerpen gerelateerd aan pensioen en financiën. Uit onderzoek van Brand New Day blijkt dat maar liefst 69% van de respondenten vindt dat de overheid en het onderwijs meer voorlichting zouden moeten geven op dit gebied. Dit onderstreept het belang van goed geïnformeerd zijn over financiële planning en pensioenopbouw.

Spijt van late start met pensioenopbouw

Van de 1.116 deelnemers aan het onderzoek geeft 44% aan spijt te hebben dat zij niet eerder zijn begonnen met pensioenopbouw. Dit laat zien dat er een groeiende bewustwording is onder Nederlanders over het belang van vroegtijdig starten met het opbouwen van een pensioenpot. Door eerder te beginnen, kunnen mensen een betere financiële basis creëren voor hun oude dag.

Toenemende zorgen over financiële toekomst

Het onderzoek van Brand New Day wijst ook uit dat veel Nederlanders zich zorgen maken over hun financiële toekomst. Met name als het gaat om pensioenvoorzieningen en de hoogte van het pensioen. Deze zorgen benadrukken het belang van goede voorlichting en planning op het gebied van financiën en pensioen. Door tijdig maatregelen te nemen en je goed te laten informeren, kun je de kans op financiële problemen op latere leeftijd verkleinen.

Al met al laat het onderzoek zien dat er nog veel te winnen valt op het gebied van financiële educatie en voorlichting. Het is belangrijk dat zowel de overheid als het onderwijs hier meer aandacht aan besteden, zodat Nederlanders beter voorbereid zijn op hun financiële toekomst.