Meer investeerders kopen en verkopen woningen

<span class="c4">Meer investeerders kopen en verkopen woningen</span>

In het tweede kwartaal van 2024 was er een stijging te zien in het aantal investeerders dat woningen kocht en verkocht in vergelijking met een jaar eerder. Deze investeerders kochten de woningen ook vaker voor zelfbewoning, wat een interessante trend laat zien in de vastgoedmarkt.

Verschuiving tussen particuliere en bedrijfsmatige investeerders

Het aantal woningen dat in handen was van particuliere investeerders daalde in Q2 2024, terwijl het aantal woningen dat eigendom was van bedrijfsmatige investeerders juist toenam. Deze verschuiving kan verschillende redenen hebben, zoals veranderende investeringsstrategieën of marktomstandigheden.

Belangrijke inzichten uit het kwartaalbericht van het Kadaster

Het kwartaalbericht van het Kadaster biedt waardevolle inzichten in de trends en ontwikkelingen op de vastgoedmarkt. Door deze gegevens te analyseren, kunnen beleidsmakers, investeerders en andere belanghebbenden beter begrijpen wat er speelt en welke stappen er genomen kunnen worden om de markt te stimuleren of te reguleren.

Al met al laat het onderzoek zien dat investeerders een significant deel van de woningmarkt in handen hebben en dat er veranderingen plaatsvinden in de verdeling tussen particuliere en bedrijfsmatige investeerders. Deze ontwikkelingen hebben invloed op de beschikbaarheid en prijs van woningen, en het is belangrijk om deze trends nauwlettend te volgen om de markt goed te kunnen begrijpen en hierop in te kunnen spelen.