Nieuwe interpretaties van wettelijke normen

<span class="c7">Nieuwe interpretaties van wettelijke normen</span>

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft onlangs de beleidsregel Informatieverstrekking herzien. Deze aanpassing was nodig vanwege nieuwe interpretaties van een aantal wettelijke normen en veranderde regelgeving op het gebied van informatieverstrekking. De herziene beleidsregel bevat nu ook een nieuw hoofdstuk over pensioen, waardoor de regels nog completer zijn geworden.

Toezicht op financiële producten en diensten

In zowel 2013 als 2018 heeft de AFM de interpretaties van de wettelijke normen voor de informatieverstrekking over financiële producten en diensten herzien. Hierdoor zijn de regels nu nog beter afgestemd op de actuele ontwikkelingen in de financiële sector. Door strenger toezicht te houden op de informatieverstrekking, wil de AFM consumenten beter beschermen tegen misleidende informatie en onjuiste voorstellingen van zaken.

Belang van transparantie

Transparantie is een belangrijk speerpunt voor de AFM. Consumenten moeten op een heldere en duidelijke manier geïnformeerd worden over financiële producten en diensten, zodat zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Door de beleidsregel Informatieverstrekking regelmatig te herzien en aan te passen aan de laatste ontwikkelingen, zorgt de AFM ervoor dat de informatieverstrekking in de financiële sector transparant en betrouwbaar blijft.

Met deze vernieuwde beleidsregel wil de AFM bijdragen aan een eerlijke en integere financiële sector, waar consumenten op kunnen vertrouwen. Door de regels aan te scherpen en te verduidelijken, wordt de kwaliteit van de informatieverstrekking verhoogd en worden consumenten beter beschermd tegen misleidende praktijken.