Nieuwe organisatiestructuur DNB

<span class="c6">Nieuwe organisatiestructuur DNB</span>

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft aangekondigd dat er per 1 september enkele wijzigingen worden doorgevoerd in het uitvoerende toezicht op banken, beleggingsondernemingen en betaalinstellingen. Deze veranderingen maken deel uit van een bredere herinrichting van de toezichtorganisatie die officieel van start gaat op 1 januari 2025.

Terugbrengen van het aantal divisies

Een van de belangrijkste veranderingen in de nieuwe organisatiestructuur van DNB is het terugbrengen van het aantal divisies dat betrokken is bij het toezicht op de financiële sector. Door deze herstructurering wil DNB efficiënter en effectiever toezicht kunnen houden op de diverse instellingen in de financiële wereld.

Focus op risico's en naleving regelgeving

Met de aanpassingen in de toezichtorganisatie wil DNB zich meer gaan richten op het identificeren en beheersen van risico's binnen de sector. Daarnaast zal er ook meer nadruk komen te liggen op de naleving van wet- en regelgeving door de financiële instellingen.

Samenwerking met andere toezichthouders

DNB benadrukt dat de herinrichting van de toezichtorganisatie ook zal leiden tot een nauwere samenwerking met andere nationale en internationale toezichthouders. Door kennis en informatie uit te wisselen met andere instanties, kan DNB een breder en diepgaander inzicht krijgen in de ontwikkelingen binnen de financiële sector.

Al met al is de nieuwe organisatiestructuur van DNB gericht op het versterken van het toezicht op banken, beleggingsondernemingen en betaalinstellingen, met als uiteindelijk doel een stabiele en gezonde financiële sector te waarborgen.