Onbekendheid met de werkzaamheden van een verzekeringsadviseur

<span class="c7">Onbekendheid met de werkzaamheden van een verzekeringsadviseur</span>

Uit een recent onderzoek van gedragsbureau Guideology blijkt dat minder dan de helft (46,7%) van de klanten van een verzekeringsadviseur precies weet wat deze doet voor hun schadeverzekeringen. Dit duidt op een algemene onbekendheid met de werkzaamheden van een financieel adviseur als het gaat om verzekeringen.

Mening over de beloning van de adviseur

Naast het gebrek aan kennis over de werkzaamheden van een adviseur, vindt tweederde van de klanten de beloning van de adviseur bij schadeverzekeringen onevenredig hoog. Dit kan leiden tot wantrouwen en twijfel bij consumenten over de toegevoegde waarde van een adviseur en de kosten die hiermee gemoeid zijn.

Belang van transparantie en communicatie

Het is belangrijk voor verzekeringsadviseurs om transparant te zijn over hun werkzaamheden en de bijbehorende beloning. Door duidelijk te communiceren over de toegevoegde waarde die zij leveren en de kosten die hiermee gepaard gaan, kunnen adviseurs het vertrouwen van hun klanten versterken.

Rol van de adviseur bij schadeverzekeringen

Een financieel adviseur speelt een belangrijke rol bij het adviseren en afsluiten van schadeverzekeringen. Zij kunnen hun klanten helpen met het vinden van de juiste verzekeringen, het afhandelen van claims en het bieden van ondersteuning bij eventuele geschillen met de verzekeraar. Het is daarom van belang dat klanten goed geïnformeerd zijn over de taken en verantwoordelijkheden van hun adviseur.

Al met al wijst het onderzoek erop dat er nog werk aan de winkel is voor verzekeringsadviseurs om transparantie en duidelijkheid te bieden aan hun klanten. Door open te communiceren over hun werkzaamheden en beloning, kunnen adviseurs het vertrouwen van consumenten vergroten en zo een langdurige relatie opbouwen met hun klanten.