Ondernemerschap en betrokkenheid bij kinderen

<span class="c1">Ondernemerschap en betrokkenheid bij kinderen</span>

Met Vaderdag in het vooruitzicht heeft Knab een onderzoek gepubliceerd over ondernemende vaders. Uit het onderzoek blijkt dat ondernemerschap een positieve invloed heeft op de band tussen vaders en kinderen. Maar wat zijn precies de voordelen van het zelfstandig ondernemerschap voor vaders en hun relatie met hun kinderen?

Sterkere band door zelfstandigheid

Van de ondervraagde vaders gaf 76% aan dat het feit dat ze zelfstandig ondernemer zijn, ervoor zorgt dat ze meer betrokken zijn bij het leven van hun kinderen. Dit kan te maken hebben met de flexibiliteit die het ondernemerschap met zich meebrengt. Ondernemende vaders kunnen hun eigen werktijden bepalen en daardoor meer tijd doorbrengen met hun kinderen. Dit draagt bij aan een sterkere band en betere relaties binnen het gezin.

Voordelen van het zzp-bestaan

Naast de verhoogde betrokkenheid bij de kinderen, brengt het zelfstandig ondernemerschap nog meer voordelen met zich mee. Zo hebben ondernemers vaak meer vrijheid om belangrijke momenten in het leven van hun kinderen bij te wonen, zoals schoolvoorstellingen, sportwedstrijden en verjaardagen. Daarnaast kunnen ze hun eigen normen en waarden overbrengen op hun kinderen, wat bijdraagt aan de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen.

Balans tussen werk en gezin

Uiteraard brengt het runnen van een eigen bedrijf ook uitdagingen met zich mee als het gaat om het vinden van de juiste balans tussen werk en gezin. Ondernemende vaders moeten vaak extra hard werken om hun bedrijf succesvol te maken, wat ten koste kan gaan van de tijd die ze met hun kinderen doorbrengen. Het is daarom belangrijk om als ondernemer bewust tijd vrij te maken voor het gezin en quality time door te brengen met de kinderen.

Al met al laat het onderzoek van Knab zien dat ondernemerschap een positieve invloed kan hebben op de band tussen vaders en kinderen. Door de flexibiliteit en vrijheid die het zelfstandig ondernemerschap met zich meebrengt, kunnen vaders meer betrokken zijn bij het leven van hun kinderen en zo een sterkere band opbouwen.