Onderzoek toont aan dat 93% van klanten trouw blijft aan huidige autoverzekeraar

<span class="c4">Onderzoek toont aan dat 93% van klanten trouw blijft aan huidige autoverzekeraar</span>

Uit de Nationale Benchmark Autoverzekeringen van Multiscope blijkt dat het overgrote deel van de klanten (93%) wil bij hun huidige autoverzekeraar blijven. Dit hoge percentage geeft aan dat Nederlandse autobezitters over het algemeen tevreden zijn met hun huidige verzekeraar.

Factoren die loyaliteit beïnvloeden

De loyaliteit van klanten aan hun autoverzekeraar wordt beïnvloed door verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is de klanthistorie, oftewel hoelang klanten al bij dezelfde verzekeraar zijn. Hoe langer een klant al bij een verzekeraar is, hoe groter de kans dat ze trouw blijven.

Daarnaast speelt ook de intentie om klant te blijven in de komende 12 maanden een rol. Klanten die aangeven dat ze van plan zijn om bij hun huidige verzekeraar te blijven, zijn over het algemeen loyaler.

Belang van klanttevredenheid

Een andere belangrijke factor die loyaliteit beïnvloedt, is klanttevredenheid. Klanten die tevreden zijn over de service, de premie en de dekking van hun autoverzekering zullen minder snel overstappen naar een andere verzekeraar.

Het is dan ook voor autoverzekeraars van groot belang om te blijven investeren in klanttevredenheid en om ervoor te zorgen dat klanten een positieve ervaring hebben met hun verzekering.

Conclusie

De resultaten van het onderzoek tonen aan dat de meerderheid van de Nederlandse autobezitters trouw blijft aan hun huidige autoverzekeraar. Dit benadrukt het belang van het opbouwen van een goede relatie met klanten en het bieden van een uitstekende service om loyaliteit te behouden.