Onderzoek toont gebrek aan aandacht voor pensioen bij baanwissel

<span class="c3">Onderzoek toont gebrek aan aandacht voor pensioen bij baanwissel</span>

##

Uit een onderzoek van Brand New Day blijkt dat slechts 42% van de beroepsbevolking pensioen als een belangrijk thema beschouwt bij het wisselen van baan. Dit betekent dat een groot deel van de mensen zich niet voldoende verdiept in de pensioenregeling van hun nieuwe werkgever.

## Tussenkop: Belang van pensioen wordt onderschat

Joost Tieland, directeur bij Brand New Day, benadrukt dat het belang van pensioen wordt onderschat door veel mensen die solliciteren naar een nieuwe baan. Een goede pensioenregeling kan een belangrijke arbeidsvoorwaarde zijn en het is daarom essentieel om hier voldoende aandacht aan te besteden bij een baanwissel.

## Tussenkop: Bewustwording over pensioen noodzakelijk

Het is belangrijk dat werknemers zich bewust worden van het belang van pensioen en de impact die een pensioenregeling kan hebben op hun financiële toekomst. Door zich goed te informeren en te verdiepen in de pensioenregeling van een nieuwe werkgever, kunnen werknemers ervoor zorgen dat zij een goede financiële basis leggen voor later.

## Tussenkop: Advies en begeleiding bij pensioenkeuzes

Om werknemers te helpen bij het maken van de juiste pensioenkeuzes, is het verstandig om advies in te winnen bij een pensioenadviseur. Deze specialist kan inzicht geven in de verschillende pensioenregelingen en helpen bij het maken van een weloverwogen keuze die past bij de persoonlijke situatie en wensen van de werknemer.

## Tussenkop: Pensioen als onderdeel van arbeidsvoorwaarden

Werkgevers kunnen ook een actieve rol spelen in het benadrukken van het belang van pensioen voor hun werknemers. Door goede pensioenregelingen aan te bieden en werknemers te informeren over de mogelijkheden en voordelen, kunnen werkgevers bijdragen aan een grotere bewustwording en waardering voor pensioen als onderdeel van de arbeidsvoorwaarden.

## Tussenkop: Conclusie

Het is duidelijk dat pensioen een onderwerp is dat serieuzer genomen moet worden bij een baanwissel. Door voldoende aandacht te besteden aan de pensioenregeling van een nieuwe werkgever en advies in te winnen indien nodig, kunnen werknemers zorgen voor een solide financiële basis voor hun toekomst. Het is belangrijk om het belang van pensioen te erkennen en hier actief mee aan de slag te gaan.