Steeds krapper wordend woningaanbod

<span class="c4">Steeds krapper wordend woningaanbod</span>

In een jaar waarin de huizenprijzen stijgen, daalt het percentage NHG-hypotheken normaal gesproken. Dit jaar verloopt de daling sneller dan vorig jaar (sinds januari -9%-punt tegenover -5%-punt in 2023). Volgens De Hypotheekshop is de belangrijkste oorzaak het steeds krapper wordende woningaanbod, vooral in de prijsklasse tot 300.000 euro. Kopers worden gedwongen om snel te handelen en over te bieden om een geschikte woning te kunnen bemachtigen.

Invloed op NHG-hypotheken

Het aandeel NHG-hypotheken is niet het enige wat daalt door de krapte op de woningmarkt. Ook andere soorten hypotheken worden minder vaak afgesloten. Dit heeft te maken met het feit dat huizenkopers minder keuze hebben en daardoor genoodzaakt zijn om voor minder gunstige voorwaarden te gaan.

Tips voor huizenkopers

Voor huizenkopers die op zoek zijn naar een woning in de prijsklasse tot 300.000 euro, kan het handig zijn om goed voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je financiën op orde zijn en dat je weet wat je maximaal kunt lenen. Daarnaast is het verstandig om snel te handelen wanneer je een geschikte woning tegenkomt, aangezien overbieden vaak nodig is in deze markt.

Het bericht De Hypotheekshop: 'Snellere daling percentage NHG-hypotheken' verscheen eerst op InFinance.