Toename aantal nieuwbouwhypotheken in 2024

<span class="c5">Toename aantal nieuwbouwhypotheken in 2024</span>

Hoewel het aantal nieuwe nieuwbouwwoningen nog achterblijft bij de ambities van de politiek, is het aantal nieuwbouwhypotheken in 2024 ten opzichte van vorig jaar wel gestegen. Starters zijn verantwoordelijk voor 44% van alle aangevraagde nieuwbouwfinancieringen, aldus De Hypotheekshop.

Belang van starters bij stijging nieuwbouwhypotheken

Starters spelen een belangrijke rol in de stijging van het aantal nieuwbouwhypotheken. Met een aandeel van 44% in de aangevraagde financiële producten voor nieuwbouwwoningen, laten zij zien dat zij steeds meer interesse tonen in het kopen van een eigen huis.

Aanpassing van Nibud-normen stimuleert groei

Een belangrijke factor die heeft bijgedragen aan de toename van het aantal nieuwbouwhypotheken is de aanpassing van de Nibud-normen. Door deze aanpassing zijn meer mensen in staat om een hypotheek af te sluiten en zo een nieuwbouwwoning te financieren.

Politieke ambities en uitdagingen op de woningmarkt

Ondanks de stijging in het aantal nieuwbouwhypotheken, blijft het aantal nieuwe nieuwbouwwoningen nog achter bij de ambities van de politiek. Er liggen nog steeds uitdagingen op de woningmarkt om voldoende betaalbare nieuwbouwwoningen te realiseren en zo de vraag naar koopwoningen aan te kunnen.

Het bericht [Aantal nieuwbouwhypotheken stijgt weer](https://www.infinance.nl/hypotheken/aantal-nieuwbouwhypotheken-stijgt-weer/) verscheen eerst op [InFinance](https://www.infinance.nl).