Toename faillissementen in juli

<span class="c5">Toename faillissementen in juli</span>

#

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in juli 453 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 108. Dat zijn er 60 meer dan een maand eerder, blijkt uit cijfers van het CBS. De stijging van het aantal faillissementen in de handel was onder meer te wijten aan de aanhoudende impact van de coronacrisis op de detailhandel en de horeca.

# Tussenkop: Invloed van de coronacrisis

De coronacrisis heeft een grote invloed gehad op de economie en heeft geleid tot een toename van het aantal faillissementen in verschillende sectoren. Met name de detailhandel en de horeca hebben het zwaar gehad door de lockdowns en beperkende maatregelen die werden opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

# Tussenkop: Maatregelen om faillissementen te voorkomen

Om het aantal faillissementen te beperken en bedrijven te ondersteunen tijdens de crisis, zijn er verschillende maatregelen genomen door de overheid. Zo zijn er steunpakketten opgezet om ondernemers financieel te ondersteunen en zijn er regelingen getroffen om betalingsproblemen te voorkomen.

# Tussenkop: Vooruitzichten voor de toekomst

Het is nog onzeker hoe de economie zich verder zal ontwikkelen en wat de impact zal zijn op het aantal faillissementen in de komende maanden. Veel bedrijven hebben het moeilijk gehad tijdens de crisis en het is belangrijk dat er voldoende ondersteuning blijft om faillissementen zoveel mogelijk te voorkomen.

Het bericht <a href="https://www.infinance.nl/artikel/aantal-faillissementen-loopt-verder-op/">Aantal faillissementen loopt verder op</a> verscheen eerst op <a href="https://www.infinance.nl">InFinance</a>.