Waarom duurt de doorlooptijd rondom nieuwbouw langer?

<span class="c4">duurWaarom de doorlooptijd rondom nieuwbouw langer?</span>

De doorlooptijd rondom nieuwbouwprojecten is de afgelopen jaren steeds langer geworden. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals de toenemende vraag naar nieuwbouwwoningen, het tekort aan bouwmaterialen en de vertragingen in de vergunningsprocedure. Door deze ontwikkelingen kan het voorkomen dat de geldigheidsduur van een hypotheekofferte niet voldoende is om het hele bouwproces te overbruggen.

Lloyds Bank biedt verlenging van offertegeldigheid

Om tegemoet te komen aan de veranderende omstandigheden in de nieuwbouwmarkt, biedt Lloyds Bank nu de mogelijkheid om de standaard offertegeldigheid voor nieuwbouw van drie maanden te verlengen naar negen maanden. Hiermee wordt het totale geldigheidsduur van de offerte verlengd tot twaalf maanden. Dit geeft kopers meer flexibiliteit en zekerheid bij het financieren van hun nieuwbouwwoning.

Bereidstellingsprovisie bij verlenging van offerte

Het verlengen van de geldigheidsduur van een hypotheekofferte heeft wel consequenties voor de te betalen bereidstellingsprovisie. Hoe langer de verlengingsperiode, hoe hoger de bereidstellingsprovisie zal zijn. Dit is een vergoeding die de geldverstrekker vraagt voor het reserveren van het hypotheekbedrag gedurende de verlengde periode. Het is belangrijk om deze kosten mee te nemen in de overweging om de offerte te verlengen.

Met deze nieuwe mogelijkheid van Lloyds Bank hebben kopers van nieuwbouwwoningen meer flexibiliteit en zekerheid in het financieren van hun droomhuis. Het is een stap in de goede richting om beter aan te sluiten bij de veranderende marktomstandigheden en de langere doorlooptijden in de nieuwbouwsector.