Waarom is de immateriële waarde van advies belangrijk?

<span class="c7">Waarom is de immateriële waarde van advies belangrijk?</span>

De financieel-adviesbranche zou de immateriële waarde van het advies meer in de buitenwereld moeten belichten. Dan zouden jongeren misschien ook wat vaker kiezen voor het adviesvak, aldus Adfiz-voorzitter Roger van der Linden tijdens het Lustrumevent van de 115-jarige branchevereniging. Het Lustrumevent vond plaats in theater Flint in Amersfoort en bracht Adfiz-leden en vertegenwoordigers samen.

Belang van immateriële waarde van advies

In de financiële wereld wordt vaak de nadruk gelegd op de materiële voordelen van financieel advies, zoals besparingen en rendementen. Echter, de immateriële waarde van advies is minstens zo belangrijk. Het gaat hierbij om zaken zoals gemoedsrust, financiële educatie en het gevoel van zekerheid dat advies kan bieden aan klanten.

Invloed op keuze van jongeren

Door meer aandacht te besteden aan de immateriële waarde van advies, kan de financieel-adviesbranche jongeren aantrekken om te kiezen voor een carrière in dit vakgebied. Jongeren zijn vaak op zoek naar betekenisvol werk en willen een positieve impact hebben op de samenleving. Door te laten zien hoe advies kan bijdragen aan het welzijn en de financiële gezondheid van mensen, kunnen jongeren worden geïnspireerd om te kiezen voor een loopbaan als financieel adviseur.

Rol van Adfiz

Als branchevereniging speelt Adfiz een belangrijke rol in het promoten van de immateriële waarde van advies. Door initiatieven te steunen die de impact van advies benadrukken en door bewustwording te creëren bij zowel consumenten als potentiële adviseurs, kan Adfiz bijdragen aan een positiever imago van de financieel-adviesbranche.

Al met al is het benadrukken van de immateriële waarde van advies cruciaal voor de toekomst van de financieel-adviesbranche en kan het bijdragen aan een grotere aantrekkingskracht op jongeren die op zoek zijn naar een betekenisvolle carrière.