Wat is de Nederlandse Depositogarantie?

<span class="c6">Wat is de Nederlandse Depositgarantie?</span>

De Nederlandse Depositogarantie is een regeling die ervoor zorgt dat mensen tot een maximum van 100.000 euro per persoon per bank beschermd zijn mocht een bank omvallen. Dit betekent dat als een bank failliet gaat, de gedupeerde spaarders tot dit bedrag gecompenseerd worden door De Nederlandsche Bank (DNB).

Uitbreiding tijdelijke verhoging

Soms wordt de bescherming van de Nederlandse Depositogarantie tijdelijk verhoogd naar 500.000 euro per persoon per bank. Vanaf 1 september zal deze tijdelijk verhoogde bescherming in meerdere gevallen gaan gelden. Dit betekent dat spaarders tijdelijk tot een bedrag van 500.000 euro per persoon per bank beschermd zullen zijn in plaats van de standaard 100.000 euro.

Reden voor de uitbreiding

De reden voor deze uitbreiding van de tijdelijke verhoging van de Nederlandse Depositogarantie is om spaarders extra zekerheid te bieden in onzekere tijden. Door de economische gevolgen van bijvoorbeeld de coronapandemie, wil de overheid ervoor zorgen dat spaarders zich geen zorgen hoeven te maken over het verliezen van hun spaargeld in geval van een bankfaillissement.

Impact op spaarders

De uitbreiding van de tijdelijke verhoging van de Nederlandse Depositogarantie zal een positieve impact hebben op spaarders die meer dan 100.000 euro op een bankrekening hebben staan. Zij zullen nu tot een bedrag van 500.000 euro per persoon per bank beschermd zijn, wat meer zekerheid biedt in geval van financiële instabiliteit.

Het bericht 'Uitbreiding tijdelijke verhoging NL Depositogarantie' is gepubliceerd op de website van InFinance.