Wat is de Verzuim-ontzorgverzekering?

<span class="c0">Wat is de Verzuim-ontzorgverzekering?</span>

#

De Verzuim-ontzorgverzekering is een speciale verzekering die in 2020 is ontwikkeld door verzekeraars, werkgeversorganisaties en de overheid. Deze verzekering is bedoeld voor mkb'ers die moeite hebben om aan hun verplichtingen te voldoen als het gaat om verzuimbegeleiding en re-integratie van zieke werknemers.

# Tussenkop: Groei in populariteit

Sinds de introductie van de Verzuim-ontzorgverzekering is het aantal afgesloten verzekeringen gestaag gegroeid. Van slechts 6.900 in het eerste jaar naar ruim 25.000 in 2023. Dit wijst erop dat steeds meer kleine werkgevers de voordelen van deze verzekering inzien en ervoor kiezen om zich hiervoor te verzekeren.

# Tussenkop: Voordelen voor kleine werkgevers

Voor kleine werkgevers kan de Verzuim-ontzorgverzekering een uitkomst bieden. Het ontzorgt hen op het gebied van verzuimbegeleiding en re-integratie, waardoor zij zich kunnen focussen op hun core business. Daarnaast biedt de verzekering ondersteuning en advies bij complexe verzuimvraagstukken, zodat werkgevers niet alleen staan in het proces van re-integratie van zieke werknemers.

# Tussenkop: Belang van goede verzuimbegeleiding

Het is voor werkgevers van groot belang om goede verzuimbegeleiding te bieden aan zieke werknemers. Dit draagt niet alleen bij aan een spoedig herstel en een soepele re-integratie, maar kan ook kostenbesparend zijn voor de werkgever. Met de Verzuim-ontzorgverzekering hebben kleine werkgevers de mogelijkheid om professionele ondersteuning te ontvangen op dit gebied.

Al met al lijkt de Verzuim-ontzorgverzekering een waardevolle toevoeging te zijn voor kleine werkgevers die worstelen met verzuimbegeleiding en re-integratie van zieke werknemers. De groei in populariteit van deze verzekering geeft aan dat er behoefte is aan een dergelijke oplossing in de markt.