Wat is de ziekte van Lyme?

<span class="c4">Wat is de ziekte van Lyme?</span>

#

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de Borrelia-bacterie die wordt overgedragen door tekenbeten. Symptomen van de ziekte van Lyme kunnen variëren van huiduitslag en koorts tot gewrichtspijn en neurologische problemen. Het is belangrijk om snel behandeld te worden als je vermoedt dat je de ziekte van Lyme hebt opgelopen.

# Tussenkop: Hoe kun je een tekenbeet voorkomen?

Het is belangrijk om te weten hoe je een tekenbeet kunt voorkomen, vooral in de zomermaanden wanneer teken het meest actief zijn. Draag bijvoorbeeld kleding die je huid bedekt, gebruik insectenwerende middelen en controleer regelmatig jezelf en je kinderen op tekenbeten na een dag buiten zijn.

# Tussenkop: Wat te doen als je een tekenbeet hebt?

Als je een tekenbeet opmerkt, is het belangrijk om de teek zo snel mogelijk en op de juiste manier te verwijderen. Gebruik hiervoor een speciale tekentang of pincet en trek de teek voorzichtig recht omhoog uit de huid. Reinig daarna de beetplaats en houd deze in de gaten op tekenen van infectie.

# Tussenkop: Het belang van bewustwording

Het Lymefonds zet zich in voor meer bewustwording over tekenbeten en de ziekte van Lyme. Door je klanten te informeren over hoe ze tekenbeten kunnen voorkomen en wat te doen als ze gebeten zijn, draag je bij aan het vergroten van de kennis en het voorkomen van deze ziekte.

Met de zomer voor de deur is het belangrijk om alert te zijn op tekenbeten en de ziekte van Lyme. Door samen te werken aan preventie en bewustwording kunnen we het aantal gevallen van Lyme verminderen en de impact van deze ziekte op de samenleving beperken.