ANVA sponsor Financially Fit Kids Foundation

<span class="c6">ANVA sponsort Stichting Financieel Fit Kids</span>

ANVA is sponsor geworden van de Financially Fit Kids Foundation, een organisatie die zich inzet voor een financieel gezonde toekomst voor kinderen. De samenwerking houdt in dat ANVA duizenden boeken zal aanschaffen voor kinderen en dat medewerkers gastlessen zullen geven op basisscholen.

Toename van kinderen in armoede

Het aantal kinderen dat in Nederland opgroeit in armoede neemt volgens het Centraal Planbureau (CPB) toe. In 2024 wordt verwacht dat dit percentage stijgt van 6% naar 7%. Deze ontwikkeling is zorgwekkend en benadrukt het belang van initiatieven zoals de Financially Fit Kids Foundation die zich inzetten voor financiële educatie en bewustwording bij kinderen.

Impact van armoede op kinderen

Armoede kan een grote impact hebben op kinderen. Het kan leiden tot stress, gezondheidsproblemen, beperkte toegang tot onderwijs en kansenongelijkheid. Door kinderen al op jonge leeftijd financiële vaardigheden bij te brengen, kunnen zij beter leren omgaan met geld en meer grip krijgen op hun financiële toekomst.

Door de steun van sponsors zoals ANVA kan de Financially Fit Kids Foundation haar missie voortzetten en meer kinderen bereiken met educatieve programma's en materialen. Samen kunnen we bijdragen aan een financieel gezonde toekomst voor alle kinderen in Nederland.