Eerste financiers aangesloten bij Kifid voor kort zakelijk krediet

<span class="c4">Eerste financiers aangesloten bij Kifid voor kort zakelijk krediet</span>

Drie aanbieders van kort zakelijk krediet, Swishfund, BridgeFund en OPR, hebben zich aangesloten bij de Gedragscode Kort Zakelijk Krediet en hebben zich ook bindend aangesloten bij Kifid voor onafhankelijke alternatieve geschilbeslechting. Dit betekent dat kleinzakelijke ondernemers die een klacht hebben over een kort zakelijk krediet van deze financiers, nu terecht kunnen bij Kifid voor een oplossing.

Voordelen van aansluiting bij Kifid

Het aansluiten bij Kifid biedt verschillende voordelen voor zowel de kleinzakelijke ondernemer als de financiers. Voor ondernemers betekent dit dat zij een onafhankelijke partij hebben waar zij terecht kunnen met hun klachten en geschillen. Dit geeft hen meer zekerheid en vertrouwen in het financiële systeem. Voor de financiers betekent het aansluiten bij Kifid dat zij laten zien dat zij transparant en betrouwbaar zijn en dat zij bereid zijn om eventuele geschillen op een eerlijke manier op te lossen.

Rol van Kifid bij geschillenbeslechting

Kifid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, speelt een belangrijke rol bij het oplossen van geschillen tussen financiële dienstverleners en consumenten of kleinzakelijke ondernemers. Zij bieden een laagdrempelige manier om klachten en geschillen op te lossen, zonder dat dit tot langdurige en kostbare juridische procedures leidt. Door zich aan te sluiten bij Kifid laten financiers zien dat zij bereid zijn om samen met de klant tot een passende oplossing te komen.

Het is een positieve ontwikkeling dat steeds meer financiers zich aansluiten bij Kifid voor alternatieve geschilbeslechting, omdat dit bijdraagt aan een eerlijker en transparanter financieel systeem waarin de belangen van de klant centraal staan. Kleinzakelijke ondernemers kunnen nu met meer vertrouwen gebruik maken van kort zakelijk krediet, wetende dat er een onafhankelijke partij is waar zij terecht kunnen als er problemen ontstaan.