Financiële resultaten Monuta jubileumjaar 2023</h2>

<span class="c5">Financiële resultaten Monuta jubileumjaar 2023</h2></span>

<h2>

Het honderdjarige Monuta heeft het jubileumjaar 2023 ‘financieel stabiel’ afgesloten. Het operationele resultaat eindigde op 5,7 miljoen euro (2022: 6,0 miljoen). Zowel het totale marktaandeel van uitvaarten als die van nieuw afgesloten verzekeringen kwam hoger uit dan vorig jaar. Dat blijkt uit de gepubliceerde jaarcijfers over 2023. Monuta noemt het een bewogen jaar met oversterfte.

<h2>Tussenkop: Toename marktaandeel en verzekeringen</h2>

Ondanks de uitdagingen van het afgelopen jaar wist Monuta haar marktaandeel in zowel uitvaarten als nieuwe afgesloten verzekeringen te vergroten. Dit laat zien dat het bedrijf veerkrachtig is en goed presteert in een competitieve markt.

<h2>Tussenkop: Strategische groei en toekomstplannen</h2>

Monuta heeft aangegeven dat zij blijven streven naar groei en innovatie in de uitvaartbranche. Door in te spelen op de veranderende behoeften van consumenten en door het aanbieden van nieuwe producten en diensten, hoopt het bedrijf haar positie verder te versterken en uit te breiden.

Het is duidelijk dat Monuta, ondanks de uitdagende omstandigheden, in staat is gebleken om financieel stabiel te blijven en zelfs te groeien. Dit toont aan dat het bedrijf goed gepositioneerd is om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.