Huizenprijzen blijven stijgen

<span class="c5">Huizenprijzen blijven stijgen</span>

###

Volgens woningmarkteconomen van RaboResearch blijven starters grote moeite houden om een huis te kopen. In veel regio’s zijn Nederlandse koophuizen alweer even duur als of duurder dan medio 2022. Naar verwachting stijgen de huizenprijzen in 2024 gemiddeld met 6,7%, gevolgd door een prijsstijging van 5,2% in 2025.

### Tussenkop: Gebrek aan aanbod zet rem op startersmarkt

Het gebrek aan aanbod zet een rem op de startersmarkt, waardoor het voor veel jonge mensen moeilijk is om een betaalbare woning te vinden. Dit komt mede door de hoge vraag naar woningen en de beperkte beschikbaarheid van nieuwbouwwoningen.

### Tussenkop: Maatregelen om starters te helpen

Om starters te helpen bij het kopen van een huis, zijn er verschillende maatregelen die genomen kunnen worden. Denk hierbij aan het stimuleren van nieuwbouwprojecten, het versoepelen van de hypotheekregels voor starters en het bieden van financiële ondersteuning bij de aankoop van een eerste woning.

### Tussenkop: Advies van RaboResearch

RaboResearch adviseert starters om goed voorbereid op zoek te gaan naar een woning. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te kijken naar alternatieve financieringsmogelijkheden, zoals een starterslening of hulp van ouders. Ook is het verstandig om te blijven sparen voor onvoorziene kosten en om te blijven zoeken naar betaalbare opties op de woningmarkt.

Het bericht [RaboResearch: ‘Gemiddelde starter komt ruim een ton tekort’](https://www.infinance.nl/artikel/raboresearch-gemiddelde-starter-komt-ruim-een-ton-tekort/) verscheen eerst op [InFinance](https://www.infinance.nl).