Impact van private lease op maximale hypotheek

<span class="c7">Impact van private lease op maximale hypotheek</span>

Er moet meer aandacht komen voor de impact die het aangaan van een private leasecontract heeft op het verkrijgen van een maximale hypotheek. Dat vindt Van Bruggen Adviesgroep (VBA).

Groeiende populariteit van private lease

Daarnaast zit het aantal mensen dat een private leasecontract heeft al jaren in de lift. Het aantal leasecontracten steeg van 214.000 in 2020 naar 245.000 in 2023. Deze stijging laat zien dat steeds meer mensen kiezen voor het gemak en de flexibiliteit van private lease.

Invloed op hypotheekaanvraag

Het aangaan van een private leasecontract kan echter invloed hebben op het bedrag dat iemand kan lenen voor een hypotheek. Leners moeten rekening houden met het feit dat de maandelijkse leasekosten worden gezien als financiële verplichting, wat kan leiden tot een lagere maximale hypotheek. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden bij het afsluiten van een leasecontract.

Advies van Van Bruggen Adviesgroep

Van Bruggen Adviesgroep raadt potentiële huizenkopers aan om goed na te denken over de financiële gevolgen van het aangaan van een private leasecontract voordat ze een hypotheekaanvraag indienen. Door vooraf duidelijk in kaart te brengen welke financiële verplichtingen er zijn, kunnen verrassingen bij de hypotheekaanvraag worden voorkomen.

Al met al is het belangrijk om bewust te zijn van de impact die private lease kan hebben op het verkrijgen van een maximale hypotheek. Het is verstandig om hierover advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je een leasecontract afsluit en een hypotheek aanvraagt.