Invloed van finfluencers op financiële beslissingen van jongeren

<span class="c6">Invloed van financiers op financiële beslissingen van jongeren</span>

Bij het maken van een financiële beslissing laten jongeren zich regelmatig beïnvloeden door influencers. Dat blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken ter gelegenheid van de Week van het geld, die gisteren van start is gegaan. Bijna alle jongeren tussen de 16-19 jaar (98%) zien wel eens posts of video’s van influencers over geldzaken, blijkt uit het onderzoek.

Finfluencers en hun impact

Finfluencers, oftewel influencers die zich richten op financiële onderwerpen, hebben een groeiende invloed op het gedrag van jongeren als het gaat om geldzaken. Met hun aantrekkelijke content en grote online bereik weten zij jongeren te bereiken en te beïnvloeden in hun financiële besluitvorming. Uit het onderzoek blijkt dat tweederde van de jongeren zich daadwerkelijk laat beïnvloeden door de adviezen en tips van finfluencers.

Bewustwording en financiële educatie

Het is belangrijk om jongeren bewust te maken van de invloed die finfluencers kunnen hebben op hun financiële keuzes. Daarnaast is het van essentieel belang om financiële educatie te bevorderen, zodat jongeren zelfstandig en weloverwogen beslissingen kunnen nemen als het om geldzaken gaat. Door jongeren te leren om kritisch te kijken naar de informatie die zij online vinden, kunnen zij beter omgaan met de invloed van finfluencers.

Verantwoordelijkheid van finfluencers

Finfluencers hebben ook een verantwoordelijkheid als het gaat om het delen van financiële informatie en adviezen. Het is belangrijk dat zij transparant zijn over eventuele samenwerkingen en dat zij betrouwbare en objectieve informatie verstrekken aan hun volgers. Door bewust om te gaan met hun invloed, kunnen finfluencers een positieve bijdrage leveren aan de financiële bewustwording van jongeren.

Het is duidelijk dat de rol van finfluencers in het financiële landschap steeds groter wordt en dat het belangrijk is om hier als maatschappij op in te spelen. Door bewustwording, educatie en verantwoordelijkheid kunnen we ervoor zorgen dat jongeren op een gezonde manier omgaan met financiële informatie en beslissingen.