Reactie van Enno Wiertsema op blog over insurtechs

<span class="c4">Reactie van Enno Wiertsema op blog over insurtechs</span>

In zijn maandelijkse column op de Adfiz-website reageert directeur Enno Wiertsema op een blog van Arno Onink in AM over insurtechs die hun heil zoeken bij het intermediair. Wiertsema benadrukt dat het niet meer zo vaak voorkomt dat tech-believers hun evangelie hoogdravend verkopen door de ondergang van de financieel adviseur te voorspellen. Gelukkig hebben de meeste innovators in de insurtech sector volgens hem een realistischer kijk op de rol van het intermediair en zien zij juist kansen in samenwerking.

Belang van samenwerking tussen insurtechs en intermediairs

Het is volgens Wiertsema belangrijk dat insurtechs en intermediairs samenwerken om de digitale transformatie in de verzekeringsbranche te versnellen. Door gebruik te maken van de technologische innovaties die insurtechs bieden, kunnen intermediairs efficiënter werken en hun klanten beter van dienst zijn. Tegelijkertijd kunnen insurtechs profiteren van de expertise en het klantenbestand van het intermediair om hun producten en diensten op de markt te brengen.

Toekomst van het intermediair in een digitaliserende wereld

Wiertsema benadrukt dat het intermediair een belangrijke rol blijft spelen in de verzekeringsbranche, ook in een digitaliserende wereld. Klanten hebben behoefte aan persoonlijk advies en maatwerk op het gebied van verzekeringen, en juist daar kan het intermediair het verschil maken. Door samen te werken met insurtechs kunnen intermediairs hun dienstverlening verbeteren en inspelen op de veranderende behoeften van hun klanten.

Het is dus volgens Wiertsema een 'open doel' voor zowel insurtechs als intermediairs om samen te werken en elkaar te versterken in plaats van te concurreren. Door de krachten te bundelen kunnen zij gezamenlijk de verzekeringsbranche innoveren en klaarmaken voor de toekomst.

Het bericht Enno Wiertsema: ‘Open doel’ verscheen eerst op InFinance.